Jump to content

Wkłady zawieszenia gwintowanego

kaarolekkk

Recommended Posts

OK, jutro sprawdzę te moje.

Mam takie wkłady o identycznych wymiarach, opisane jako Alko Sport

Numery

8012GKN

61280028

11047010

Cena 350 zł za oba.

Fabrycznie nowe, nigdy nie zakładane. W komplecie zakrętki górne, być może będą pasowały.

post-11363-0-31126600-1425545787_thumb.jpg

Od producenta zawieszeń ;) Mam je awaryjnie na półce jak ktoś potrzebuje taki wkład, leżą już jakieś dwa lata, stąd też cena lepsza.

Jak mi podasz dokładne oznaczenia zawieszenia, mogę sprawdzić cenę za tył, na pewno będzie drożej ale ile to nie wiem.

Wysłałem zapytanie, jak coś ustalę, dam znać.

Niestety nie do kupienia, to jest jakieś stare zawieszenie, w którym już jest zmieniona technologia z suchej na mokrą i obecnie nie robi się tego z wkładami. Z tyłem nie pomogę, przód mam.

• 11 months later...
  • 2 years later...

witam 

odgrzeje trochę temat bo w całym internecie nie znalazłem innego wątku na temat wkładów do KW 

czy ma ktoś namiary na te wkłady z AL-KO? albo jakieś nr zamienników ? - sam producent nie odpisuje na zapytanie .

W KW wołają po 500 za sztukę 

Fajny Temat, ja szukam wkładów do Micry... yy do Gwintu z Corsy B który pasuje do Micry :P i tez musze kombinować. Ale wszystko wskazuje na to że niemce korzystają z tego co podrzucają rodzimi podwykonawcy, wszystko wskazuje że u mnie jest wkład pochodzacy z Golfa II

p.s przez lata na forum był chwalony Zerkopol do regeneracji zawieszeń, pisałem kiedyś do nich, w temacie imprezy,  otrzymałem tylko lakoniczne "zajmujemy sie tylko zawieszeniami Blistein". Nic więcej, nie interesowało ich że chetnie bym kupił wkłady pod wymiar ( i pewnie za grubą kase), tylko komuś sie musi chcieć sprawdzić w bazie danych. Troche to było rozczarowujące... :/

macie jakieś zastepstwo dla Zerkopolu ktory zajmuje sie obsługą zwykłej, szarej cywilnej ludności? :mellow:

• 3 months later...
  • 1 year later...
W dniu 8.04.2019 o 11:52, Jarmola napisał:

witam ,

po małych modyfikacjach wsadziłem własnie wkłady z golfa 2 - jeszcze nie wiem jak z pracą takich amortyzatorów , czekają na montaż 

Cześć jakie wkłady wsadziłeś od golfa ? od gwintu czy od zwyklego?  jak to sie sprawuje ?