SpAx Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Witam, sprawdziłem inne wątki ale nie znalazłem odpowiedzi wiec zakładam temacik. Sprawa koledzy i koleżanki wygląda tak, mam takie radyjko jak na załączonym zdjęciu, paruje telefon z radiem i wszystko działa jak należy, do momentu kiedy wyłączę silnik. Po ponownym uruchomieniu parować telefonu nie trzeba ale trzeba go wybrać w menu radia (menu cały czas myśli) i w telefonie też trzeba się połączyć z radiem. Myślę że tak to nie powinno działać, w innych zestawach automatycznie po załączeniu zapłonu radio z telefonem się łączyło. Jak rozwiązać ten problem? A jeśli się nie da tego ogarnąć to jakie radio wybrać na zastępcze? Chce mieć dodatkowo kamerę cofania i navi. I żeby guziki na kierownicy też działały, oraz porty w schowku. Na allegro (mam problem z wklejeniem linku) są dostępne dedykowane radia do IMPREZY które maja wszystkie możliwe funkcje. Ma ktoś może takie zamontowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpAx Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 ...kup sobie takie Wszystkomający, zintegrowany z funkcjami subarynki, tel, kam cofania, DVD itp. Mam, zamontowałem sam, wiem co, gdzie i jak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpAx Posted May 28, 2015 Author Share Posted May 28, 2015 To oryginał? Czy dedykowane? Daj jakiś namiar. Wszystko działa? USB w schowku? Sterowanie z kierownicy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 To oryginał? Czy dedykowane? Daj jakiś namiar. Wszystko działa? USB w schowku? Sterowanie z kierownicy? ...dedykowane, wszystko działa http://ae64.com/NaviTransplantharness.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 ...kup sobie takie Wszystkomający, zintegrowany z funkcjami subarynki, tel, kam cofania, DVD itp. Mam, zamontowałem sam, wiem co, gdzie i jak...Możliwie, że mam takie radio do sprzedania. Pewien nie jestem, bo dałem koledze do sprzedania Gdyby ktoś potrzebował, proszę o wiadomość na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 ...kup sobie takie Wszystkomający, zintegrowany z funkcjami subarynki, tel, kam cofania, DVD itp. Mam, zamontowałem sam, wiem co, gdzie i jak...Możliwie, że mam takie radio do sprzedania. Pewien nie jestem, bo dałem koledze do sprzedaniaGdyby ktoś potrzebował, proszę o wiadomość na PW ...sprawdz, tylko choć żeby wtyczka była 24-pin. Resztę się zrobi... Witam, sprawdziłem inne wątki ale nie znalazłem odpowiedzi wiec zakładam temacik. Sprawa koledzy i koleżanki wygląda tak, mam takie radyjko jak na załączonym zdjęciu, paruje telefon z radiem i wszystko działa jak należy, do momentu kiedy wyłączę silnik. Po ponownym uruchomieniu parować telefonu nie trzeba ale trzeba go wybrać w menu radia (menu cały czas myśli) i w telefonie też trzeba się połączyć z radiem. Myślę że tak to nie powinno działać, w innych zestawach automatycznie po załączeniu zapłonu radio z telefonem się łączyło. Jak rozwiązać ten problem? A jeśli się nie da tego ogarnąć to jakie radio wybrać na zastępcze? Chce mieć dodatkowo kamerę cofania i navi. I żeby guziki na kierownicy też działały, oraz porty w schowku. Na allegro (mam problem z wklejeniem linku) są dostępne dedykowane radia do IMPREZY które maja wszystkie możliwe funkcje. Ma ktoś może takie zamontowane? www.youtube.com/watch?v=vIdfGdH8rAo Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpAx Posted May 29, 2015 Author Share Posted May 29, 2015 czyli to jest radio kenwood które było montowane oryginalnie? jest takie na allegro z forestera 2010 za 2250zł, używka, cena chyba przesadzona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 czyli to jest radio kenwood które było montowane oryginalnie? jest takie na allegro z forestera 2010 za 2250zł, używka, cena chyba przesadzona? ...drogo i na fotkach brak jest modułu gps. To taki plastikowy prostokącik z przewodem, na kawałku blaszki, którą p-to-p przykreca się pod daszkiem zegarów pod takim czarnym wystającym plastikiem. Nie zaszkodzi zadzwonić i zapytać. Gdyby coś, to służę pomocą... Ja kupiłem od forumowicza cały kpl http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/79981-s-kompletna-nawigacja-z-wi%C4%85zk%C4%85-forester-2008-2013-impreza-2007-2013/ ...dziś podłączyłem +12, wsteczny i VSS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Mam zalozone radia w subarkach 1 Dinowe ,Kenwood i Alpine chodza i lacza idealnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpAx Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Chętnie kupie potrzebny oryginalny zestaw od któregoś z forumowiczów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpAx Posted August 15, 2015 Author Share Posted August 15, 2015 Hejka, kupiłem to dedykowane radyjko kenwood z całą wiązka z dawcy, ale dla informacji innych jest kilka problemów, nie działają guziki z kiery do sterowania radiem, i sterowanie telefonem, jedyna opcja to wymiania na takie z nowszego modelu bo te chodź wyglądają tak samo maja inne potencjały, nie dziala AUX i USB w schowku ;/ z czego dużo korzystałem w poprzednim radyjku, żeby podłączyć kamere cofania trzeba kupic kabel w USA ;/ ogólnie zaczynam żałować że sie zdecydowałem, i możliwe że wrócę do poprzedniego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doman Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Witam, sprawdziłem inne wątki ale nie znalazłem odpowiedzi wiec zakładam temacik. Sprawa koledzy i koleżanki wygląda tak, mam takie radyjko jak na załączonym zdjęciu, paruje telefon z radiem i wszystko działa jak należy, do momentu kiedy wyłączę silnik. Po ponownym uruchomieniu parować telefonu nie trzeba ale trzeba go wybrać w menu radia (menu cały czas myśli) i w telefonie też trzeba się połączyć z radiem. Myślę że tak to nie powinno działać, w innych zestawach automatycznie po załączeniu zapłonu radio z telefonem się łączyło. Jak rozwiązać ten problem? A jeśli się nie da tego ogarnąć to jakie radio wybrać na zastępcze? Chce mieć dodatkowo kamerę cofania i navi. I żeby guziki na kierownicy też działały, oraz porty w schowku. Na allegro (mam problem z wklejeniem linku) są dostępne dedykowane radia do IMPREZY które maja wszystkie możliwe funkcje. Ma ktoś może takie zamontowane? Z tego co wiem to aby na stałe było to podłączone to trzeba zrobić parowanie z poziomu przycisków kierownicy (inne menu niż spod samego radia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 ...ma http://ae64.com/ASWC-steering-wheel-interface.htm I nie grzesz już więcej... Jak wróce do Wawy, to Ci prześlę dokładną rozpiskę do podłączenia AUX jeszcze tam zapytaj http://www.bartex-caraudio.pl/index.php?cPath=693_677_1077_1080_1116&osCsid=df13545ffe738b02bb75242338d4eb0e Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpAx Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 Siema, zamówiłem kabel do kamery w USA, AUX okazało się że można podłaczyć dzięki Baca sterowanie radiem z kierownicy bedzie dzałać po montażu interfejsu, zamontuje go przy montażu kamerki. Pozostają dwie funkcje których nie uda się uruchomić w tym NAVI, USB w schowku i sterowanie telefonem z kiery. Jeśli ktoś sobie poradzi bez tych funkcji, to warto zamontować takie radyjko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.