Jump to content

Trochę za niskie doładowanie w GTku

ggggtt

Recommended Posts

Cześć.

Dzisiaj pobawiłem się exueplorerem i mam za niskie doładowanie.Oscyluje w granicach 0,78-0,8 przy fuler injection 14,34-14,59. 0,8 to max jaki wskazał ecuexplorer. Błędów jakichkolwiek brak. Jakby ktoś się bardziej znał log z ecuexplorera tutaj: http://www.filedropper.com/ecuexplorerae80028-02-201520h27m26s

Z tego co wiem powinno być 0,9, a w peaku nawet ponad 1,0. Gdzie szukać przyczyny?

ja mam podobnie ale mniej laduje :-( mi pik pokazuje 0,710 gdzies a normalnie koło 0,6+

u mnie na pierwszy ogien idzie pressure sensor bo nawet mi komp w historii pokazuje blad ( mimo braku CEL )

Tak jak na fejsie - tragedii nie bedzie pewnie, ale dla elegancji rozwiazania zepnij sobie na razie kompresor wezykiem na krotko z aktuatorem.

Ogolnie nie musi byc pewnie nawet aso - trojniczek dostaniesz nawet w sklepie akwarystycznym/zoologicznym. :)

A podjechac zawsze mozesz tramwajem/autobusem :)

Powymieniaj sobie wezyki na nowe, tylko nie zapomnij przelozyc restryktora do nowego wezyka.

Restryktor jest ok. Nie byl zmieniany, a wczesniej boost byl ok. Przy wymianie podcisnien sprawdzony i nie jest zalepiony czy cos.

Kolejny test gdzie chciałem zrobić jak najwieksze obciążenie. Pod górkę i gaz w podłodze. Doszło aż do 0,86 bara. Dzisiaj jadąc (szkoda że bez podpiętego kompa) gdzieś między 3-4k rpm złapało chwilową zamułę. Czy możliwe że np dv przepuszcza czy wg się zawiesza?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...