Jump to content

koszt wysyłki felg z oponami

impreza555

Recommended Posts

Koniecznie ubezpiecz przesyłkę do realnej wartości. Prawie przez rok użerałem się z kurierem który zgubił 2 z czterech przesyłanych opon. Niestety miałem ubezpieczenie do jakiejś standardowej kwoty, niższej, niż wartość opon.

Polecam DPD poprzez sendit.pl :) Same opony po 2 w folii stretch, podobnie same felgi. Całe koła wypadałoby nadać jako 4 paczki, bo po 2 jednak ciężkie i raczej kurier nie przyjmie jako standard. Koszt jednej paczki to 15 czy 16 zł.

Edited by Dyziek

why ? mi pokazuje paczka 60x60x60 waga 30 kilo wartość 1000 zł = K-ex = 17,6 ; DPD =18,93 przy pobraniu 1000 zł za paczke k-Ex 21,79 , DPD 23,32 zł

Kompletne koło 16" z oponą 205/55R16 to na 100% wiecej niż 15kg. Raczej bliżej 18kg. Poza tym średnica zewnętrzna takiego koła to 63 cm, wiec nie łapie sie w standardowych wymiarach 60x60. Tym sposobem masz dwa elementy (wymiar + waga) które powoduja doliczenie dopłąty za nadgabaryt. Obawiam sie ze 100zł to byłoby mało na wysłąnei tych 4 kół.

Jak chcesz to mogę zrobic taką przysługe i przesłać to na mojej umowie. Wyjdzie około 50zł brutto za 4 koła spakowane w dwie paczki po 2 koła.

Oki spr , dalej wychodzi mi 18,93 przy paczce 63x63x30.
Najprościej będzie sie zarejestrować i pokombinować samemu .

edit: Lukass taniej niż Twoja propozycja to na pewno się nie da :D

Edited by Yaro

dzieki za porady cena nie bedzie niższa jak 100 zł i to w 4 paczkach po 1 kole.pozdr

k-ex przez bluepost.pl

opony w stretch 70x30x70cm waga 20kg ubezpieczenie 500,- 17,33 PLN

Fajnie że takie strony sie pojawiły, kiedyś bez umowy to majątek kosztowało . W 2011 pamietam chyba ze coś koło 200 zł za 4 koła płaciłem .

• 2 years later...
  • 2 weeks later...