RafalWRX Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 witam planuje wymienic chłodnice klimy w subaru wrx 2003 rok gdyz jest nie szczelna . chciałbym zapytac czy do tej operacji podchodzi sie sciagajac zderzak itp nie ruszajac chłodnicy wody .. czy poprostu trzeba spuscic płyn wyjac chłodnice od wody a nastepnie klimy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 witam planuje wymienic chłodnice klimy w subaru wrx 2003 rok gdyz jest nie szczelna . chciałbym zapytac czy do tej operacji podchodzi sie sciagajac zderzak itp nie ruszajac chłodnicy wody .. czy poprostu trzeba spuscic płyn wyjac chłodnice od wody a nastepnie klimy ? Sam chcesz wymieniać chłodnicę klimy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafalWRX Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 taakkk co za problem ? rozrzad zrobiłem to takie czegos nie zrobie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 taakkk co za problem ? rozrzad zrobiłem to takie czegos nie zrobie ? Wyobraź sobie, że zaraz potem musisz i tak napełnić instalację płynem, a tego to już na bank nie zrobisz bez maszyny. Zanim napełnisz instalację mieszanką płynu i oleju, to warto sprawdzić szczelność, bo płyn jest bardzo drogi a sam nie zrobisz szczelności. Sama wymiana chłodnicy, to niewielka część operacji. Zaoszczędzisz pewnie ze 100zł na samodzielnej wymianie, a potem i tak do serwisu Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafalWRX Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 gadasz ze mna jak z przedszkolakiem napełnianie klimy mam na codzien i wiem na czym to polega gdyz sam sprawdzałem gdzi enieszczelnosc i dawałem uv takze . sprawa oczywista ze trzeba napełnic nie przeraza mnie to bo na warsztacie gdzi epracuje zrobie to sobie za freee Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 (edited) witam planuje wymienic chłodnice klimy w subaru wrx 2003 rok gdyz jest nie szczelna . chciałbym zapytac czy do tej operacji podchodzi sie sciagajac zderzak itp nie ruszajac chłodnicy wody .. czy poprostu trzeba spuscic płyn wyjac chłodnice od wody a nastepnie klimy ? To po co zadajesz takie pytania? Dla mnie EOT Edited February 24, 2015 by lojszczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafalWRX Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 bo moze ktos to robił i wie jak szybko i sprawnie wymienic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts