Jump to content

chłodnica klimy

RafalWRX

Recommended Posts

witam planuje wymienic chłodnice klimy w subaru wrx 2003 rok gdyz jest nie szczelna . chciałbym zapytac czy do tej operacji  podchodzi sie sciagajac zderzak itp  nie ruszajac chłodnicy wody .. czy poprostu trzeba spuscic płyn wyjac chłodnice od wody a nastepnie klimy ?

witam planuje wymienic chłodnice klimy w subaru wrx 2003 rok gdyz jest nie szczelna . chciałbym zapytac czy do tej operacji  podchodzi sie sciagajac zderzak itp  nie ruszajac chłodnicy wody .. czy poprostu trzeba spuscic płyn wyjac chłodnice od wody a nastepnie klimy ?

Sam chcesz wymieniać chłodnicę klimy?

taakkk co za problem ? rozrzad zrobiłem to takie czegos nie zrobie ?

Wyobraź sobie, że zaraz potem musisz i tak napełnić instalację płynem, a tego to już na bank nie zrobisz bez maszyny. Zanim napełnisz instalację mieszanką płynu i oleju, to warto sprawdzić szczelność, bo płyn jest bardzo drogi a sam nie zrobisz szczelności. Sama wymiana chłodnicy, to niewielka część operacji. Zaoszczędzisz pewnie ze 100zł na samodzielnej wymianie, a potem i tak do serwisu

Powodzenia.

gadasz ze mna jak z przedszkolakiem :D napełnianie klimy mam na codzien i wiem na czym to polega gdyz sam sprawdzałem gdzi enieszczelnosc i dawałem uv :) takze  . sprawa oczywista ze trzeba napełnic nie przeraza mnie to bo na warsztacie gdzi epracuje zrobie to sobie za freee 

witam planuje wymienic chłodnice klimy w subaru wrx 2003 rok gdyz jest nie szczelna . chciałbym zapytac czy do tej operacji podchodzi sie sciagajac zderzak itp nie ruszajac chłodnicy wody .. czy poprostu trzeba spuscic płyn wyjac chłodnice od wody a nastepnie klimy ?

To po co zadajesz takie pytania?

Dla mnie EOT

Edited by lojszczyk