Roburtek Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Witam Powoli przymierzam się do wymiany zestawu hamulcowego z przodu: klocki + tarcze. Macie jakieś sprawdzony zestaw części? Jakie tarcze i klocki polecacie? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Witam Powoli przymierzam się do wymiany zestawu hamulcowego z przodu: klocki + tarcze. Macie jakieś sprawdzony zestaw części? Jakie tarcze i klocki polecacie? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam R. Ja opiszę tylko swoje doświadczenia. Tarcze przód TRW, zwykłe wentylowe + klocki Kashiyama. Od 20kkm nic się złego nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawskip Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 ja u siebie założyłem taki zestaw: tarcze - Brembo MAX 09.5674.76; klocki - FERODO FDB1639. Komplet kosztował mnie niecałe 500 zł. Jak na razie jestem zadowolony (na razie zrobiłem na zestawie 5 000 km). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pachol83 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 ja przetestowalem pare zestawow i najbardziej bylem zadowolony z zestawu: tarcze brembo+ klocki oem Link to comment Share on other sites More sharing options...
moonraker Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Te klocki czy tarcze brembo są zwykłe czy jakieś o polepszonych właściwościach? Mam na myśli czy hamują lepiej niż oem czy raczej żeby coś ugrać to trzeba się bawić w jakieś nawiercane/nacinane. Czy to wszystko jedno i to samo a różnica zaczyna się dopiero jak się wstawi cztero tłoczkowe i większą pompę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapley Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Witam. Ja proponuję zestaw tarcz i klocków firmy TRW. Zjeździłem w paru autach i daje rady.Rekord w audi zrobiłem na zestawie około 50 tyś przy normalnej jeździe nie na emeryta. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roburtek Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 (edited) @Slawskip A jak z pyleniem przy nacinanych Brembo i tych klockami Ferodo? No i inna kwestia na ile wystarczą klocki hamulcowe... Edited February 24, 2015 by Roburtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 zapraszam do wątku dedykowanego http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/7145-hamulce-klocki-tarcze-itp/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts