vert Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Drodzy w subaraku strzelił silnik 2010 szortblok panewki i wszystkie te chece przy początkach dizla w subarakach. Kupiłem nowy szortblok z produkcji 2014 czy on został poprawiony czy za parędziesiąt tysięcy znowu szlag go trafi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 @@vert zadzwoń do Edwina,to wszystkiego się dowiesz,będziesz miał jasność sytuacji. Nawet jeśli były zmiany,a były bo części mają inne numery katalogowe,to raczej związane z normami i emisją spalin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vert Posted February 23, 2015 Author Share Posted February 23, 2015 spoko. dzięki cybel. myślalem ze ktos z forumowiczow przerabial temat. ale na zdrowy rozum mam nadzieje ze po tylu latach subaru nie produkuje nadal bubla tylko poprawilo temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 spoko. dzięki cybel. myślalem ze ktos z forumowiczow przerabial temat. ale na zdrowy rozum mam nadzieje ze po tylu latach subaru nie produkuje nadal bubla tylko poprawilo temat Verciu mordko moja , dawno Cie tu nie było A swoją drogą , to chyba Cię cycki pieką na stare lata kupować auta zasilane paliwem do koparki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vert Posted February 26, 2015 Author Share Posted February 26, 2015 Oj tam impreza i forek są też Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 jak to jest z tymi szort blokami ? dobrze jest.... ..jak kupiłeś z ASO i tam jest montowany to masz 2 lata gwarancji.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 jak to jest z tymi szort blokami ? dobrze jest.... ..jak kupiłeś z ASO i tam jest montowany to masz 2 lata gwarancji.... A potem się kupuje kolejny, znowu z ASO? A obecny trzeba komuś wcisnąć jako najbardziej oszczędny silnik FHI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 (edited) jak to jest z tymi szort blokami ? dobrze jest.... ..jak kupiłeś z ASO i tam jest montowany to masz 2 lata gwarancji.... A potem się kupuje kolejny, znowu z ASO? A obecny trzeba komuś wcisnąć jako najbardziej oszczędny silnik FHI? Czyli dobrze jest - bo duża szansa, że się rozleci przed końcem gwarancji i nie trzeba będzie kupować Edited February 26, 2015 by Dobi1972 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 A potem się kupuje kolejny, znowu z ASO? A obecny trzeba komuś wcisnąć jako najbardziej oszczędny silnik FHI? Czyli dobrze jest - bo duża szansa, że się rozleci przed końcem gwarancji i nie trzeba będzie kupować jakieś doswiadczenia z SBD Panowie macie..? czy to tylko takie "............". ?.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zk Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 (edited) Mam..... ja mam ! I widze skalę problemu z każdą wizytą w MTS Edited February 26, 2015 by zk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 I widze skalę problemu z każdą wizytą w MTS a Marek na wakacjach..... ....ucieczka od skali problemów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zk Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Podobno tak ale czy skuteczna ? 9 ma byc z powrotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 9 ma byc z powrotem wiem... ..jego OBK diesel u mnie zaparkował..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 9 ma byc z powrotem wiem... ..jego OBK diesel u mnie zaparkował..... Do serwisu przyjechał, czy parkingi przed lotniskiem za drogie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Do serwisu przyjechał, czy parkingi przed lotniskiem za drogie? do serwisu.... ....ale nie na wymianę shortbloku ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 9 ma byc z powrotem wiem... ..jego OBK diesel u mnie zaparkował..... Do serwisu przyjechał, czy parkingi przed lotniskiem za drogie? nie znasz się. Darmowa kawa i lepsze śniadania Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Do serwisu przyjechał, czy parkingi przed lotniskiem za drogie? do serwisu.... ....ale nie na wymianę shortbloku ... Czyli przyjemne z pożytecznym. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mont Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Które roczniki mają wyeliminowane luzy wału napędowego? Czy poprawiono problemy z kołem dwumasowym ? Lepiej kupić po poprawkach ( 2011?) czy po wymianie shortbloka ? Ile kosztuje czyszczenie wtrysków i czy coś daje ? Czytałem o problemach gdy zabrudzone wtryski dawkowały złą ilość paliwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts