Jump to content

wymiana rozrzadu 2.0 (125KM) 2001 polift

mariosol

Recommended Posts

Witam, mam pare pytan:

1) czy ktos moze rozkodowac vin i potwierdzic servisowke szkopska(dzwonilem do aso waw dupa centrala krk dupa)?

2) jezeli zdecyduje sie na wymiane to jakie marki czesci brac pod uwage?Slyszalem ze do kpl rozrzadu trza jakies simeringi dodatkowo kupowac?

Hahha :-) Ja też nie znam lub słabo :-) Ale dzwoniła koleżanka :-) Nie znasz nikogo kto zna niemiecki? Ew. podejdź do jakiegoś tłumacza/lektora/szkoły niemieckiego lub studentki niemieckiego, odpalisz 50 zł i może zaoszczędzisz z 1200 :-)

A VIN nie bój się na grupie udostępniać, spokojnie, to nie dane osobowe, nic się nie stanie.

Nie ma i nie bedzie vin :) chyba ze komus podesle a ktos wrzuci :( a nie ma szkopskiej strony jakiejs? Mam uniwerek pod domem ale jak mnie kobita natnie na studentkach to podpali stforka :) hahaha tak na powaznie to pokombinuje:)

Pełno tutaj ludzi rozszyfrowuje VIN, tylko nikt Ci nie znajdzie czy miałeś wymieniany rozrząd. Jak wrzucisz w google to też Ci parę rzeczy wyjdzie ale nigdy takie szczegóły jak rozrząd. Poza tym, jak w książce po szkopsku jest wpisana wymiana no na 99,9% jest.

rozrząd  to najlepiej pasek gatesa rolki Inna( bada to koyo i ntn) napinacz inna( ntn) wymiana jest bardzo prosta  góra 2 godziny pracy ( najwiecej problemów sprawia koło pasowe odkreca sie odwrotyna strone prac silnika  klucz nasadow 22 z bardzo dluga przetyczka i dorobic przyrząd do zblokowania koła , reszta to yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyuz probleów nie sprawia  zacznasz od zjecia dolnych rolek  puniej napinacz  ustawiasz 3 koła zebate na znaki zakładasz pasek tez pokrwayjące sie z znakiami blokujesz pasek np spinaczmi do ubrań przkrecasz napinacz z zawleczką  nastepnie po kolei dolyne rolki( wazna jest kolejnosc)  odbblokowujesz napinacz i gitara skrecasz do kup wszystko

uwarzaj na dokrecanie rolek i napinacz bo  to aluminium i mozna zerwac gwint w obudowie  pozdro