piot Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Witam Kiedy rozpędzam auto na 2 biegu po przekroczeniu 2k nagle na moment przestaje ciagnąć . Przerywa na kilka sekund i dalej już jest Ok. Wydaje mi sie że występuje to tylko na drugim biegu przy około 2,5 k. Co to może być? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maric1 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Turbina (dzieje się tak przy zmianie geometrii). Da się wyczyścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitz Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Turbina (dzieje się tak przy zmianie geometrii). Da się wyczyścić. Dokładnie. U mnie było tak samo - podobno łopatki stają. W ASO mi to przeczyścili i już jeździ tak parę lat i się nie przycina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 ... albo wężyki podciśnienia nieszczelne, albo czujnik ciśnienia doładowania padnięty / do wyczyszczenia albo jeszcze zawór EGR do wymiany. NIeszczelności na dolocie (wąż między IC a kolektorem!) tez bym nie wykluczył Link to comment Share on other sites More sharing options...
maric1 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Nie strasz go ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Gdybym chciał postraszyć to bym napisał żeby się nie martwił bo za chwilę i tak mu wał pęknie! (gdzieś tu powinien być przecinek tylko nie wiem gdzie...) A serio: poza zaworem EGR, wszystko co napisałem to groszowe sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.