Jump to content

Dziwny zapach po upalaniu.

Lukasz4155

Recommended Posts

Posted

Witam.

Nie dawno kupiłem gietka i ostatnio pojawił mi się problem gdyż po ostrzejszym jeżdzeniu zaczyna troche śmierdzieć w aucie tak jakby spalenizną i troche mnie to martwi. Lecz gdy kupowałem auto właściciel przelał płyn do przekładni i polał silnik. Jak myślicie czy to ten płyn tak smierci i po ostrzejszym jezdzeniu kapie na goroce elementy czy może coś z silnikiem. Dodam ,że silnik cały czas pracuje równo i cicho. Udać się do jakiegos serwisu czy spróbować dobrze umyc silnik i spróbować pojeździć ??

Posted

Sprzęgło nadfajczyło się delikatnie ( tarcza konkretnie ), ale jak nic się nie dzieje to będzie działało i działało, do czasu aż się skończy :)

Posted

Zobacz, czy może płyn kierowniczy nie sączy się na wydech. Może ciśnienie od ostrego wachlowania kierownicą trochę płynu przez magiel, albo na przewodach wypchało ?

Posted

Sprawdzić silnik pod kątem wycieków płynu ze wspomagania i oleju.Mogą podciekać przewody wspomagania na łączeniach,olej cieknący spod pokryw zaworów czy z uszczelniaczy świec,ewentualnie przewód olejowy turbiny.

Posprawdzać wszystko konkretnie,bo wycieki grożą pożarem.

No chyba,że kolektory czy inna część wydechu,owinięta jest bandażami termoizolacyjnymi i to one mogą wydzielać dziwne zapachy,ale w takim wypadku,tym bardziej należy wykluczyć wszelkie wycieki oleju i płynu wspomagania.

Posted

Dokładnie. Ten zapach masz jak jest włączona dmuchawa w obiegu zewnętrznym? A mniej czuć jak zmienisz na wewnętrzny? Ja tak miałem - uszczelnienie pokrywy zaworów i jest ok

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...