Lukasz4155 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Witam. Nie dawno kupiłem gietka i ostatnio pojawił mi się problem gdyż po ostrzejszym jeżdzeniu zaczyna troche śmierdzieć w aucie tak jakby spalenizną i troche mnie to martwi. Lecz gdy kupowałem auto właściciel przelał płyn do przekładni i polał silnik. Jak myślicie czy to ten płyn tak smierci i po ostrzejszym jezdzeniu kapie na goroce elementy czy może coś z silnikiem. Dodam ,że silnik cały czas pracuje równo i cicho. Udać się do jakiegos serwisu czy spróbować dobrze umyc silnik i spróbować pojeździć ??
dareckiislandia Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Możliwe ze poleciało na kolektor przy wlewaniu, sprawdź pod maska skąd śmierdzi czy z okolic turbo czy gdzieś indziej moze tez byc sprzeglo ale to inny zapach.
dareckiislandia Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Postaw auto na czystym miejscu i sprawdź czy nigdzie nie kapie. czy z okolic turbo To się naszuka. A co turbo nie ma.
valdiiaga Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Sprzęgło nadfajczyło się delikatnie ( tarcza konkretnie ), ale jak nic się nie dzieje to będzie działało i działało, do czasu aż się skończy
Lukasz4155 Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Kurde raczej sprzęgło bym wykluczył bo to inny zapach.
valdiiaga Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Zobacz, czy może płyn kierowniczy nie sączy się na wydech. Może ciśnienie od ostrego wachlowania kierownicą trochę płynu przez magiel, albo na przewodach wypchało ?
cybel Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Sprawdzić silnik pod kątem wycieków płynu ze wspomagania i oleju.Mogą podciekać przewody wspomagania na łączeniach,olej cieknący spod pokryw zaworów czy z uszczelniaczy świec,ewentualnie przewód olejowy turbiny. Posprawdzać wszystko konkretnie,bo wycieki grożą pożarem. No chyba,że kolektory czy inna część wydechu,owinięta jest bandażami termoizolacyjnymi i to one mogą wydzielać dziwne zapachy,ale w takim wypadku,tym bardziej należy wykluczyć wszelkie wycieki oleju i płynu wspomagania.
Lukasz4155 Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Ok dzięki będe musiał wjechać na kanał i dobrze po oglądać.
nieuprzejmygbur Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 W moim GTku często padała uszczelka klawiatury. sprawdz czy tam wszystko sucho bo możliwe że na kolektor kapie delikatnie
dammmian Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Dokładnie. Ten zapach masz jak jest włączona dmuchawa w obiegu zewnętrznym? A mniej czuć jak zmienisz na wewnętrzny? Ja tak miałem - uszczelnienie pokrywy zaworów i jest ok
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.