Jump to content

Jak naprawić przepływomierz?

DedekSTR

Recommended Posts

Leżą mi z 4 przepływki do Imprezy GT 00'

Dziś sprawdzałem wszystkie i dwie nie działają.

Powiem tak, że kiedyś był filtr-stożek i mógł je zabrudzić, padły dwie nowe od razu, wymieniłem filtr powietrza i później było ok.

Teoretycznie byłyby zabrudzone, czyściłem chemią ( spray - nie pamiętam producenta , bo to już chwile temu i tak sobie leżą ) , ale z specyfikacją do czyszczenia przepustnic itp.

Jakieś pomysły lub rady jak je zreanimować? ;)

Ale nie jest to odp na pytanie :)

Oczywiscie, ze jest - a na to, ze jej nie akceptujesz, to ja juz nic nie poradze.

Ale prosze bardzo - nieco jasniej: czyszczenie tych przeplywek w wiekszosci wypadkow nic Ci nie da albo ew. bedzie prowadzic do ryzyka wiekszych problemow.

Twoje auto, Twoj silnik, Twoj portfel. :)

Niech tam - podpowiedz mala numer 2 :)

Jak chcesz rozwiazac problem definitywnie - przeflancuj sie na opcje bez przeplywomierza.

Kupowanie kolejnych przeplywek i tak zrownowazy koszta modyfikacji/nowego ecu i remapu.

Twoje auto, Twoj silnik, Twoj portfel. :) Niech tam - podpowiedz mala numer 2 :) Jak chcesz rozwiazac problem definitywnie - przeflancuj sie na opcje bez przeplywomierza. Kupowanie kolejnych przeplywek i tak zrownowazy koszta modyfikacji/nowego ecu i remapu.

AMI Ale ja ma sprawną przepływkę i na takiej jeżdżę. Nic w aucie nie dolega :)

Potrzebuję tylko zreanimować pozostałe, niczego nie wymieniam, nie domontuje i nie kupuje :P

Benzyna ekstrakcyjna, spróbuje wyczyścić jakoś ten platynowy drucik. 

Dzięki Panowie póki co, dam znać jeśli coś pomoże lub coś wymyślę i dalej czekam na sprawdzone patenty,

Niech tam - podpowiedz mala numer 2 :)

Jak chcesz rozwiazac problem definitywnie - przeflancuj sie na opcje bez przeplywomierza.

Kupowanie kolejnych przeplywek i tak zrownowazy koszta modyfikacji/nowego ecu i remapu.

AMI a jaki koszt przesiadki na opcję bez przepływkową? WRX MY02 daje się takiemu zabiegowi poddać ?

Nie wiem czy daje sie przez EcuTek albo OpenECU (tutaj pewnie zalezy od wersji ecu - pewnie sa miejsca, gdzie dowiesz sie lepiej niz ode mnie :))

Można ew. isć w stronę EcuLabs i zrobić modyfikację ecu. Nie wiem jednak czy w przypadku new age ma ona głębszy sens - jesli możnaby to zrobić ktorąs z opcji powyżej.

No i kolejna sprawa - przepływki w new age są chyba raczej trwalsze. Te z my99/00 są niemal słynne ze swojej słabej trwałosci.

Chociaż gdzies mi się kiedys o oczy obiło, że potem wyszedł poprawniony model, pod innym numerem częsci - ale nie umiem tego potwierdzić w tej chwili.

Zresztą ja o przepływce w swoim zapomniałem jakies 5 czy 6 lat temu - na dobre i na złe :)

• 9 months later...

Myjka ultradźwiękowa i alkohol izopropylowy. Zanurzać tylko dół z drutem i diodą.

Tylko ostrożnie ! Jak wiadomo, "ślepa" przepływka zubaża mieszankę. A to już krok do nieszczęścia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...