DedekSTR Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Leżą mi z 4 przepływki do Imprezy GT 00' Dziś sprawdzałem wszystkie i dwie nie działają. Powiem tak, że kiedyś był filtr-stożek i mógł je zabrudzić, padły dwie nowe od razu, wymieniłem filtr powietrza i później było ok. Teoretycznie byłyby zabrudzone, czyściłem chemią ( spray - nie pamiętam producenta , bo to już chwile temu i tak sobie leżą ) , ale z specyfikacją do czyszczenia przepustnic itp. Jakieś pomysły lub rady jak je zreanimować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Najlepiej przez wymianę na nową. Tańsza niż remont silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DedekSTR Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Wiem, kupiłem 4. Ale nie jest to odp na pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Ale nie jest to odp na pytanie Oczywiscie, ze jest - a na to, ze jej nie akceptujesz, to ja juz nic nie poradze. Ale prosze bardzo - nieco jasniej: czyszczenie tych przeplywek w wiekszosci wypadkow nic Ci nie da albo ew. bedzie prowadzic do ryzyka wiekszych problemow. Twoje auto, Twoj silnik, Twoj portfel. Niech tam - podpowiedz mala numer 2 Jak chcesz rozwiazac problem definitywnie - przeflancuj sie na opcje bez przeplywomierza. Kupowanie kolejnych przeplywek i tak zrownowazy koszta modyfikacji/nowego ecu i remapu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 benzyna ekstrakcyjna i jedziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DedekSTR Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Twoje auto, Twoj silnik, Twoj portfel. Niech tam - podpowiedz mala numer 2 Jak chcesz rozwiazac problem definitywnie - przeflancuj sie na opcje bez przeplywomierza. Kupowanie kolejnych przeplywek i tak zrownowazy koszta modyfikacji/nowego ecu i remapu. AMI Ale ja ma sprawną przepływkę i na takiej jeżdżę. Nic w aucie nie dolega Potrzebuję tylko zreanimować pozostałe, niczego nie wymieniam, nie domontuje i nie kupuje Benzyna ekstrakcyjna, spróbuje wyczyścić jakoś ten platynowy drucik. Dzięki Panowie póki co, dam znać jeśli coś pomoże lub coś wymyślę i dalej czekam na sprawdzone patenty, Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKocial Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 AMI Polak potrafi tak czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Niech tam - podpowiedz mala numer 2 Jak chcesz rozwiazac problem definitywnie - przeflancuj sie na opcje bez przeplywomierza. Kupowanie kolejnych przeplywek i tak zrownowazy koszta modyfikacji/nowego ecu i remapu. AMI a jaki koszt przesiadki na opcję bez przepływkową? WRX MY02 daje się takiemu zabiegowi poddać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Nie wiem czy daje sie przez EcuTek albo OpenECU (tutaj pewnie zalezy od wersji ecu - pewnie sa miejsca, gdzie dowiesz sie lepiej niz ode mnie ) Można ew. isć w stronę EcuLabs i zrobić modyfikację ecu. Nie wiem jednak czy w przypadku new age ma ona głębszy sens - jesli możnaby to zrobić ktorąs z opcji powyżej. No i kolejna sprawa - przepływki w new age są chyba raczej trwalsze. Te z my99/00 są niemal słynne ze swojej słabej trwałosci. Chociaż gdzies mi się kiedys o oczy obiło, że potem wyszedł poprawniony model, pod innym numerem częsci - ale nie umiem tego potwierdzić w tej chwili. Zresztą ja o przepływce w swoim zapomniałem jakies 5 czy 6 lat temu - na dobre i na złe Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 AMI, a w tej chwili juz mozesz potwierdzić? Sa jakies nowsze, lepsze, trwalsze do 99/00? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Jesli sa, to po prostu przeplywki z katalogu subaru - pewnie maja nieco zmieniony numer czesci w stosunku do starych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz56 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Myjka ultradźwiękowa i alkohol izopropylowy. Zanurzać tylko dół z drutem i diodą. Tylko ostrożnie ! Jak wiadomo, "ślepa" przepływka zubaża mieszankę. A to już krok do nieszczęścia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.