piottrus191 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Ktoś mi zarysował Forka. Interesuje mnie wycena naprawy w autoryzowanym serwisie. Jaki jest godny polecenie w miastach najbliższych: Warszawa, Lublin, Białystok ( Nie wiem czy tam jest). Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnoldpe Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Ktoś mi zarysował Forka. Interesuje mnie wycena naprawy w autoryzowanym serwisie. Jaki jest godny polecenie w miastach najbliższych: Warszawa, Lublin, Białystok ( Nie wiem czy tam jest). Chcesz płacić za tą naprawę w ASO ? Jak Warszawa to Koper. Edited February 16, 2015 by arnoldpe Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Wielokrotnie ASO Adamski byl polecany w naprawach blacharsko - lakierniczych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Chcesz płacić za tą naprawę w ASO ? nie , potrzebna jest wyłącznie wycena a taką może zrobić każdy zakład blacharski (eurotax) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piottrus191 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Naprawa będzie z OC sprawcy, ale myślę nad opcją aby oddać samochód so serwisu i bezgotówkowo rozwiązać sprawę. Chociaż jakiś czas temu brat oddał swój samochód do autoryzowanego salonu gdzie miało być wymienionych kilka elementów w tym maska. Co się okazało. Przed zakupem swojego forka kupiłem miernik lakieru i sprawdzałem brata samochód i w miejscu zgniecenia na masce licznik pokazywał bardzo dużą skale ( szpachla) a na fakturze była wsatwiona nowa maska. Wolę unikać takich serwisów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 oddać samochód so serwisu i bezgotówkowo rozwiązać sprawę. no to trzeba oddać i jak ma być bezgotówkowo z oc sprawcy to wycenę ustali ubezpieczyciel a serwis pomaluje.....jak sie zgodzi z wyceną Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Warto jechać do serwisu blacharskiego ASO w Białymstoku. Najlepszy jaki znam. Uczciwi i perfekcyjni. Polecam i ręczę głową. Edited February 16, 2015 by sebachon Link to comment Share on other sites More sharing options...
piottrus191 Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Uszkodzony mam prawy przedni błotnik, prawą przednią lampę, listwę pod lampą, zarysowany zderzak. Ubezpieczyciel wyliczył mi koszt naprawy na 1500zł Czy ktoś zna serwis w którym za tyle mi naprawią samochód? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Wydaje mi sie, że ta suma jest kosmiczne zaniżona.... Lakierowanie jednego elementu w ASO to 500/600pln. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaro Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 W życiu za tyle nie zrobisz jak znam zycie wyjdzie x3. TU jest od tego aby wypłacić jak najmniej. Z ciekawości jakie to TU ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piottrus191 Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Jest to Uniqa. Kontaktowałem się ASO gdzie same części wyjdą ponad 3500 zł plus robocizna ok. 3000zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaro Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Jak uniqa to odrazu współczuję właśnie się z nimi bujam z jedną szkodą generalnie szlak już trochę przetarty jeżeli chcesz robić poza ASO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Ubezpieczyciel wyliczył mi koszt naprawy na 1500zł i chce te pieniądze wypłacić . W przypadku naprawy bezgotowkowej w ASO....kosztorys ulega zdecydowanej zmianie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Rok temu zarysowałem zderzak forda kuga. Auto mieli ubezpieczone w uniqa. Napisałem im wszystkie dane i powiedziałem, żeby zadzwonili jak wróca z wakacji, bo w tym momencie byli w drodze na lotnisko. Moja wina! Po miesiącu dostałem z Hestii kwity do podpisania na rachunki z ASO Ford i UNIQA na kwote ponad 4000zł. Walcz o swoje, a najlepiej oddaj do ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
thearchitect Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Naprawa będzie z OC sprawcy, ale myślę nad opcją aby oddać samochód so serwisu i bezgotówkowo rozwiązać sprawę. To najlepsze rozwiązanie w Twoim przypadku - jak ma iść z OC sprawcy to rozwiąż to bezgotówkowo przez serwis który Ty wskażesz... Zgłaszasz szkodę, piszesz upoważnienie aby to oni załatwili sprawę i już nic Cię nie interesuje. Jakbyś likwidował tą szkodę ze swojego AC w opcji "kosztorysowej" to rzeczywiście TU miałoby coś do powiedzenia. Ale w takim przypadku to szkoda Twoich nerwów ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaro Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Można to osiągnąć bez wizyty w ASO - trzeba znać SWOJE prawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Oddaj do dobrego ASO na naprawę bezgotówkową, a tam już zajmą się wszytskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Interesuje mnie wycena naprawy w autoryzowanym serwisie Oddaj do dobrego ASO na naprawę bezgotówkową, a tam już zajmą się wszytskim nie wiadomo czy o to chodzi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Uszkodzony mam prawy przedni błotnik, prawą przednią lampę, listwę pod lampą, zarysowany zderzak. Ubezpieczyciel wyliczył mi koszt naprawy na 1500zł Czy ktoś zna serwis w którym za tyle mi naprawią samochód? Że co???? Z 5 tys. powinieneś dostać jak chciałbyś do ręki... Żona lekko zderzakiem przedzwoniła w lampę uliczną jak cofała: pęknięty zderzak i delikatnie wgięta klapa z odpryskiem. Prawie nie widać. Lakiernik mi to wycenił na max 600 zł, a z odszkodowania 3200 pln do ręki... Ludzie w jakim Wy badziewiu ubezpieczacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaro Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Uszkodzony mam prawy przedni błotnik, prawą przednią lampę, listwę pod lampą, zarysowany zderzak. Ubezpieczyciel wyliczył mi koszt naprawy na 1500zł Czy ktoś zna serwis w którym za tyle mi naprawią samochód? Że co???? Z 5 tys. powinieneś dostać jak chciałbyś do ręki... Żona lekko zderzakiem przedzwoniła w lampę uliczną jak cofała: pęknięty zderzak i delikatnie wgięta klapa z odpryskiem. Prawie nie widać. Lakiernik mi to wycenił na max 600 zł, a z odszkodowania 3200 pln do ręki... Ludzie w jakim Wy badziewiu ubezpieczacie? Ty zapewne dostałeś wypłatę z AC a tu jest mowa o OC sprawcy i to on jest tam a nie gdzie indziej ubezpieczony... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 (edited) No sorki, tak to jest ja się czyta wyrywkowo... Teściowej pół samochodu koleś po pijanemu skasował, wycena z jego OC w PZU to 9000 PLN, ASO 23 000. Skończyło się na piśmie od prawnika i poszło bez problemu bezgotówkowo na kwotę jaka wyszła w ASO a na ten czas samochód zastępczy. Edited February 20, 2015 by Wiatrak Link to comment Share on other sites More sharing options...
scypok Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Witam, mam podobny problem - babka wjechała mi w tylne koło. Uszkodzenia: krzywa felga, wgniecione nadkole ( prawy tylny błotnik) wgniecione tylne drzwi, otarte listwy na drzwiach, nadkolu i zderzak. Wycena z OC ( Generali ) 1800 zł (śmiech). Za namową kolegi zapłaciłem rzeczoznawcy - wycena 9500 zł. Sprawa wylądowała w sądzie- koszt adwokata 13% od wygranej. Powinni oddać ponad 10 000 zł odsetki rosną w skali roku chyba jakieś 11 % + koszt rzeczoznawcy + koszt postępowania, sądowego. Radziłbym zrobić tak samo, tyle że to długo trwa. Mi się nie śpieszy W zasadzie im dłużej tym lepiej. W tym roku wszedł też przepis, który uwzględnia spadek wartości auta po naprawie. Ubezpieczyciel powinien zwrócić różnicę wartości auta sprzed i po naprawie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts