Jump to content

Koszty regulacji zaworów gc n/a 125/115km

mly96

Recommended Posts

Posted

Siemka, szukam powoli imprezy gc do 10k, ale usłyszałem, że do regulacji zaworów w nowszej imprezie trzeba wyjąć silnik i koszt regulacji to 2k, czy to naprawdę tyle kosztuje?

Posted

W GC 125 (i chyba też 115hp) jest regulacja ręczna na śrubki i silnika nie trzeba wyciągać.Uczciwa kwota moim zdaniem to 100-200zł za robociznę plus uszczelki kap zaworowych i świec.Ja zrobiłem sam ,4h roboty na spokojnie z piwkiem.Robiłem wg manuala z youtube ;-)Choć w zasadzie mogłem tak jeszcze jeżdzić bo tylko na jednym wydechowym była jakaś śmieszna różnica.W sumie przez ostatnie 100tyś km nie była potrzebna regulacja(mam LPG)

Posted

Troszku mało szczegółów przedstawiłeś. Przez to trudno Ci jednoznacznie odpowiedzieć. 

Jeśli konkretnie wiesz czego szukasz (z postu to nie wynika) to odpowiedzi na Twoje zapytanie znajdziesz na forum. 

Posted

Troszku mało szczegółów przedstawiłeś. Przez to trudno Ci jednoznacznie odpowiedzieć. 

Jeśli konkretnie wiesz czego szukasz (z postu to nie wynika) to odpowiedzi na Twoje zapytanie znajdziesz na forum. 

Kolega szuka Imprezy, i nie wie, czy wziąć 115KM czy 125KM. Prawdopodobnie chce mieć w niej gaz, ale wstydzi się o tym napisać (nie wiedzieć, czemu). Jednocześnie usłyszał durne plotki o tym, że do regulacji zaworów w EJ20 125KM trzeba wyjmować silnik (bzdura, nawet w Tribece nie trzeba).

Odpowiedź dostał od Bo_Lo. W skrócie: wsio ryba, którą weźmie, koszt regulacji jest podobny, i nierujnujący.

Posted

Kolega szuka Imprezy, i nie wie, czy wziąć 115KM czy 125KM

Z pierwszego posta nie wynika czy ma to być n/a czy turbo.

Wiem, że szatańskim pomysłem było by szukanie GT w cenie do 10k pln. Ale może....

Posted

Oczywiscie chodzi o n/a w gazie. Czyli nie mam sie o co martwic, koszty sa normalne?

Posted

Kolega szuka Imprezy, i nie wie, czy wziąć 115KM czy 125KM

Z pierwszego posta nie wynika czy ma to być n/a czy turbo.

Wiem, że szatańskim pomysłem było by szukanie GT w cenie do 10k pln. Ale może....

A co wynika z tytułu tematu?

• 2 weeks later...
Posted

Jeszcze jedno pytanie odnosnie nie GC a GD czy silniki 2.0 to te same silniki i tak samo sie reguluje? I jak jest z 2.0 160km?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...