Jump to content

at legacy 99 pytanie

hani1987

Recommended Posts

Posted

Witam posiadam legacy 99 at i mam takie pytanie. Jak to u was jest ze zmianą biegów bo u mnie jak daje na d jest ok a jak na r to tak strzeli ale wejdzie i chodzi i nie wiem dlaczego na d wchodzi lekko a na r tak zerwie? a jak jest u was? i dlaczego tak u mnie?

pozdrawiam

Posted

przed wymianą też tak było a problem występuje od 5 miesiecy a olej wymieniony niedawno z 400km... to nie jest az takie straszne ale na d wchodzi płynnie a na r tak strzeli czy tam stuknie....

Posted

własnie tak musze uczynić kolego a przyczyna delikatnego szumu tak jakby łozyska przy 80kmh przy wcisnietym gazie to też by była poduszka?

Posted

Jakiś luz na zębatkach. Tak miałem w mercedesie. Też się dziwiłem, że tylko do tyłu było stuknięcie, ale to wina kształtu zębów.

Wcale nie musi tak być u Ciebie. Najpierw poogladaj wszystkie połączenia napedu i zawieszenie i silnika i skrzyni i dyfra. Czeka Cie wizyta na kanale albo podnośniku.

Posted

ale dodam że to stuknięcie nie zawsze występuje... w zależności jak stoji auto. jak przodem w dół stuka jak inaczej nie.

Posted

Chodzi ci o zmianę z P na R? Jak auto stoi na wzniesieniu na P, to zawsze będzie jeb.

Zacznij używać ręcznego to problem się rozwiąże. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...