tutejszy Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 koledzy przepaliła mi się w zegarach kontrolka od oleju i abs-u zajrzałem do zegarów i okazuje się, że jest duży problem, otóż te diody są przylutowane do płyty głównej, a żeby je wymienić trzeba rozebrać cały licznik, a to odpada ponieważ jeden licznik już załatwiłem... jakakolwiek ingerencja we wskazówki zegarów powoduje, że przestają pokazywać prawdę i trzeba wymienić zegary wskazówek nie można nawet dotykac za bardzo bo zaczynają się zacinać, a bez zdjęcia wskazówek nie da się wymienić diód no porażka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareckiislandia Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Daj komuś kto robi takie rzeczy zmienic to se można ale tylko od podświetlania samemu chyba bez oleju jeździłeś skoro ci sie spaliła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 chyba bez oleju jeździłeś skoro ci sie spaliła no i juz na forum samochodu nie sprzedasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 koledzy przepaliła mi się w zegarach kontrolka od oleju i abs-u zajrzałem do zegarów i okazuje się, że jest duży problem, otóż te diody są przylutowane do płyty głównej, a żeby je wymienić trzeba rozebrać cały licznik, a to odpada ponieważ jeden licznik już załatwiłem... jakakolwiek ingerencja we wskazówki zegarów powoduje, że przestają pokazywać prawdę i trzeba wymienić zegary wskazówek nie można nawet dotykac za bardzo bo zaczynają się zacinać, a bez zdjęcia wskazówek nie da się wymienić diód no porażka Twój post jest stwierdzeniem, więc czego tak naprawdę oczekujesz? Jeśli masz takie obawy kup drugie zegary i załóż, czasowo nawet od anglika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutejszy Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Ktoś miał z tym do czynienia? Ktoś wymieniał może diody oleju, abs-u i airbag bez usterki zegarów? może być pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwiutki Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 3 diody się na raz spaliły ?Czasami jakaś żarówka padnie od podświetlania ale diody to raczej nie padają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.