jax Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 (edited) Witam. Niestety szykuje mi się wymiana chłodnicy na nową gdyż w tej która jest teraz doszło do rozszczelnienia plastiku w okolicach górnego węża- jakieś mikro pęknięcie przez które wycieka płyn. Moje pytanie jest następujące : czy do automatu idzie jakaś specjalna chłodnica czy może jest taka sama jak do manualna? Znalazłem taką : http://allegro.pl/subaru-forester-02-2-0-turbo-chlodnica-nowa-i4997093212.html Czy będzie pasować do Forka SG 2,0 XT ? Edited February 8, 2015 by jax Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 (edited) Chodnica wody do AT ma w dolnej pokrywie chłodnicę oleju skrzyni biegów tak jak ta na fotkach tej aukcji. W manualu takowa nie występuje. Przy wymianie chłodnicy przygotuj sobie z litr oleju do skrzyni bo w chłodnicy oleju zostanie a i trochę na pewno ucieknie zanim zaślepisz np śrubą przewody od skrzyni na czas wymiany chłodnicy. Edited February 8, 2015 by andre82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 A tę chłodnicę oleju AT można wykorzystać do chłodzenia oleju w silniku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 A tę chłodnicę oleju AT można wykorzystać do chłodzenia oleju w silniku ? Jeśli zrobisz obejścia.... To sa dwa różne obiegi w tej samej obudowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 A tę chłodnicę oleju AT można wykorzystać do chłodzenia oleju w silniku ? Nie polecam. W upały może być problem z przegrzewaniem się silnika. Ta chłodniczka od oleju ciągle podgrzewa płyn chłodniczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diamond Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Wymieniłeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts