Jump to content

Brak nawiewu.


sirubaII
 Share

Recommended Posts

Cześć:)Może ktoś coś doradzi? ...bo to w miarę świeży nabytek ,ale od wczoraj mam problem z dmuchawą w bug'u,tzn.nagle zniknęła regulacja siły nawiewu  w AUTO-panelu.Wiatrak jest sprawny ,bo zrobiłem skrót drutem w samej wtyczce opornicy,ale pracuje tylko teraz na pełnych obrotach.Po samej opornicy nie widać jakiś oznak spalenizny,ale nie wiem,jak ją sprawdzić. Pod płytką drukowaną jest jakby opornik termiczny i mierząc go na stykach miernikiem nie ma przejścia :(  Czy to normalne?Ogólnie reszta panelu zachowuje się poprawnie ,oprócz tego jednego pokrętła.Nie wiem od czego zacząć.Nie mam nic pewnego na podmiankę.

 

W gc było wszystko trochę jaśniejsze:)Jak się wiedziało ;)

Dzięki.
 

Edited by sirubaII
Link to comment
Share on other sites

Dzięki za szybki odzew!

bat, w gc jest raczej inna budowa opornicy. W mojej lużne nic niestety nie jest :(

 

szczur75,gdybym taką pewną miał,to już bym podmienił, bo to najmniejsze zło:)

Wykluczasz panel?

Link to comment
Share on other sites

Prawdopodobnie panel masz dobry tylko opornica do wymiany ew naprawy. Kazdy elektryk poradzi sobie z nia i zazwyczaj to kwestia poprawienia lutow.

Dzięki.Właśnie padła mi lutownica! :)

Edited by sirubaII
Link to comment
Share on other sites

 

Prawdopodobnie panel masz dobry tylko opornica do wymiany ew naprawy. Kazdy elektryk poradzi sobie z nia i zazwyczaj to kwestia poprawienia lutow.

Dzięki.Właśnie padła mi lutownica! :)

 

 

Ale że jak, podczas naprawy opornicy? :P:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...