Jump to content

Jak ustawić xenon w forku - śruba regulacyjna ?

Machoń

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie jak ustawić reflektor (fabryczny xenon) w forku 2.0 N/A MY'07 ?

Podczas badania tech, diagnosta stwierdził, że prawy świeci za wysoko i jakimś dłuższym cieńszym kluczem go trochę obniżył. Samoregulacja zostaje jak dawniej tylko obniżył się poziom świecenia o jedno "oczko".

Potem podjechałem pod ścianę i jak w pysk strzelił prawy jest za nisko. Według mnie było ok. a Pan diagnosta za bardzo poszalał. No jest ewidentnie za nisko i koniec.

Jak odnaleźć tą śrubkę regulacyjną..... no za fiksa nie wiem jak go troszkę podwyższyć ? Ktoś przerabiał temat ? To jest jakaś krótka piłka tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić ?

PZDR

Dzięki Panowie za info ;) .... rzeczywiście takie białe "coś" widziałem, skoro to ma być ta śrubka regulacyjna to zastanawiam się czym ją wyregulować ?

Zobaczę jutro, może uda mi się jakimś płaskim śrubokrętem coś zdziałać tak jak tam w innym wątku napisali...

Jest tak jak piszecie. Śruba regulacyjna to ta biała. Pewnie można to zrobić śrubokrętem płaskim od góry, ząbki przesuwać. U mnie w przypadku prawego reflektora zrobiliśmy to kluczem nasadowym po uprzednim zdjęciu "chwytaka powietrza" (jedna śrubka), który przeszkadzał. Tak, że nic trudnego. Dzięki za info ;)

PZDR