Machoń Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Witam, Mam pytanie jak ustawić reflektor (fabryczny xenon) w forku 2.0 N/A MY'07 ? Podczas badania tech, diagnosta stwierdził, że prawy świeci za wysoko i jakimś dłuższym cieńszym kluczem go trochę obniżył. Samoregulacja zostaje jak dawniej tylko obniżył się poziom świecenia o jedno "oczko". Potem podjechałem pod ścianę i jak w pysk strzelił prawy jest za nisko. Według mnie było ok. a Pan diagnosta za bardzo poszalał. No jest ewidentnie za nisko i koniec. Jak odnaleźć tą śrubkę regulacyjną..... no za fiksa nie wiem jak go troszkę podwyższyć ? Ktoś przerabiał temat ? To jest jakaś krótka piłka tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić ? PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Od góry reflektora taka biala śrubka z tworzywa, o ile dobrze pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/70687-ustawienie-%C5%9Bwiate%C5%82-drogowych/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machoń Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Dzięki Panowie za info .... rzeczywiście takie białe "coś" widziałem, skoro to ma być ta śrubka regulacyjna to zastanawiam się czym ją wyregulować ? Zobaczę jutro, może uda mi się jakimś płaskim śrubokrętem coś zdziałać tak jak tam w innym wątku napisali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 nasadowa 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichallD Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Pan ze stacji diagnostycznej ustawiał mi śrubokrętem od góry kilka tygodni temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machoń Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 Jest tak jak piszecie. Śruba regulacyjna to ta biała. Pewnie można to zrobić śrubokrętem płaskim od góry, ząbki przesuwać. U mnie w przypadku prawego reflektora zrobiliśmy to kluczem nasadowym po uprzednim zdjęciu "chwytaka powietrza" (jedna śrubka), który przeszkadzał. Tak, że nic trudnego. Dzięki za info PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts