adi3105 Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Witam mam problem z moją Impreza. Chodzi na 3 cylindry Mam 3 błedy jeden to 786444 wypadanie zapłony , drugi 786449 oraz 786450 co to za błedy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareckiislandia Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 A co to za kody numery telefonów hahaha. OBDII jak bys napisał było by łatwiej. Świece zmieniane cewki. Wtrysk słychać. Błędy moze rożne wywalać skoro chodzi na 3 garach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulus Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Powinieneś podać błędy wg standardu OBD np. P0300, P0301, P0302 itd. Wówczas będzie wiadomo na którym cylindrze jest problem. Generalnie wypadanie zapłonów jest rejestrowane jeżeli sterownik wykonał wymagane realizacje tzn podał impuls do wtryskiwacza i cewki a spalania nie było. Problem może leżeć po stronie elementów wykonawczych (cewka, wtryskiwacz lub świeca zapł.) lub problemem może być układ mechaniczny silnika (UPG, głowica lub tłok) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi3105 Posted February 1, 2015 Author Share Posted February 1, 2015 Problem jest na czwartym cylindrze a takie błedy wyszły na kompie. Świeca nowa cewka była wymieniana jakieś dwa miesiace temu. No jeszcze wtrysk nie sprawdzany. Tylko jak to najlepiej sprawdzić? Zamienić wtryski i zobaczyć czy na inny cylinder nie bedzie chodził? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareckiislandia Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 (edited) Wtrysk mozesz na chodzącym silniku odłączyć i zobaczyć reakcje. Za regulacje mieszanki i powietrza to chyba przeplywka i sondy odpowiadają. Edited February 1, 2015 by dareckiislandia Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi3105 Posted February 1, 2015 Author Share Posted February 1, 2015 Dzieki bardzo za pomoc jutro odłacze ten wtrysk i zobacze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts