Jump to content

Dym z XT

kosela

Recommended Posts

Posted

cześć. mam świeżo po dotarciu XT i zauważyłem ze jak wcisne pedał gazu to zadymi mi cała tylna szybe, raczej to wygląda na parę wodną. zauważyłem to dzisiaj rano wjeżdżając na autostradę, jak również wracając znów to samo - dzieje się to jednorazowo

zaznaczam że samochód przejechał ok 15 km i zdarzył się już zagrać.

do tej pory jeździłem dieslem i trochę benzyniakiem ale nie zwracałem zbyt dużej uwagi na to ponieważ oba samochody mają po 16 lat :)

poza tym forek pierwsza klasa

Posted

cześć. mam świeżo po dotarciu XT i zauważyłem ze jak wcisne pedał gazu to zadymi mi cała tylna szybe, raczej to wygląda na parę wodną. zauważyłem to dzisiaj rano wjeżdżając na autostradę, jak również wracając znów to samo - dzieje się to jednorazowo

zaznaczam że samochód przejechał ok 15 km i zdarzył się już zagrać.

do tej pory jeździłem dieslem i trochę benzyniakiem ale nie zwracałem zbyt dużej uwagi na to ponieważ oba samochody mają po 16 lat :)

poza tym forek pierwsza klasa

Diesel 2014 ?

Posted

tak 2014

tak 2.0 Dit

raczej wyglądało na parę, aczkolwiek mam lekko osmolone wyloty. tyle że już ktoś zamieszczal na forum zdjęcia z takimi wylotem wiec nie powinno to być problemem

Posted

Nie przejmowałbym się zbytnio,nowe auto, duża wilgotność powietrza,to obłok pary wodnej może polecieć spory,przy głębszym naciśnięciu gazu.

Posted

Wprawdzie nie XT, ale zwykły stary Legac Turbo i mam podobnie... jadę spokojnie kilka km po mieście i tam z tyłu lekkie obłoki pary, jak depnąłem na autostradzie to obłok był duży ale szybko został za mną - pewnie wydmuchało do końca wodę z wydechu :) Potem nawet na wolnych partiach już nie parował.

Posted

U mnie też tak jest, to para wodna. Woda zbiera się w wydechu i potem jak mocno wciśniesz gaz to tak będzie, że nawet czasami muszę wycieraczki tylnej użyć. Także nie przejmuj się, dopuki "dym" szybko znika. Będzie problem, jak forek będzie zostawiał za sobą siwą zasłonę dymną. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...