kubaRX Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Cześć, Kupiłem ostatnio nową skrzynie do imprezy ale zauważyłem że pomiar obrotów odbywał się tam na linke. Czy możliwa jest zamiana tego czujnika na elektryczny taki jak mam obecnie u siebie? Na co zwrócić uwagę i jak +/- się to robi? Z góry dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 że pomiar obrotów odbywał się tam na linke. Że co? chyba chodziło Ci o prędkościomierz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Przecięż napisał, że chodzi o skrzynię biegów. A jedyny pomiar obrotów w niej to czujnik/napęd prędkościomierza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Czy możliwa jest zamiana tego czujnika na elektryczny taki jak mam obecnie u siebie? Z dużą dozą prawdopodobieństwa trzeb zamienić ślimaka napędzającego linkę na impulsator. Domyślam się, ze to możliwe (w końcu przy zmianie rocznika zmienił się napęd liczników a nie skrzynia), ale nigdy nie robiłem w subaru. Z grubsza chodzi o taką cześć: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaRX Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Właśnie o to chodzi. Czy ktoś wyjmował kiedyś takie cudo? Nie chce rozbierać skrzyni jeśli okaże się że coś urwałem i wpadło do środka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szociu Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 wszystko jest wymienne 1:1, skrzynie w jdm'ach miały napęd na linkę w turbo, czujnik (impulsator) z wersji eu zakłada się bez żadnych utrudnień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Potwierdzam,bo aktualnie robię, pasuje p&p,pozdro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaRX Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Rozumiem że to się po prostu wyciaga? Nie ma taż żadnych pierścieni osadczych czy innych wynalazków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szociu Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 poprostu wykrecasz i wkrecasz czujnik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts