Jump to content

Subaru wymiana silnika z 1.6 na 2.0 16v

GŁODZIK

Recommended Posts

Witam jestem posiadaczem  subaru imprezy z 1993r silnik 1.6,myślę nad zmianą silnika na 2.016v, i mam  pytanie czy jest to opłacalne, czego mogę sie spodziewać przy takiej zmianie. Bardzo proszę o pomoc. Silnik jeszcze nie kupiony,chcę się upewnić 

post-20338-0-19151100-1422084195_thumb.jpg

Nie. Ten ktory ty chcesz zalozyc taki silnk ma bodajze hawk N/A czyli po 2005 r a chcacy zalizyc taki to duzo dlubaniny. Ten co Ty bys chcial to ma 115 badz po 1998r 125 Km ,a 2.2 ma 136 i jest pancerny . Nawet ktos na form mial d.sprzedania :)jak znajde to wstawie link

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/76371-niestety-legacy-2-kombi-bordowe-22-na-cz%C4%99%C5%9Bci/#entry2153163

No właśnie,a jak wygląda sprawa z regulacją sprzęgła  w my99 125hp? tam nie ma samoregulatora?U mnie też wysoko łapie,nie ślizga się,ale czasem biegi haczą

Nie szukaj zadnych wynalazkow typowo do gazu.

Ja dzo szuwara leje Motul 5W40 (310 kkm przebiegu)

A do hondy z gazem Motul 10W40 (tez prawie 300 kkm przebiegu) chociaz mysle ze smialo moglbym zalac 5W40 lub 30 bo zero zuzycia.

Takze nie kombinuj i lej cos dobrego, a nie zadne minerale, czy polsyntetyki.

Dlatego pytam bo mam też polo z gazem przebieg był 156tys i mechanik jak robił uszczelkę to zrobił sie dobry i zalał mi lotosem 15w40. dlatego pytam was bo wiem że otrzymam właściwą odpowiedz. dzieki  pozdrawiam 

• 4 weeks later...