Jump to content

Skrzypi coś w fotelu kierowcy

torello

Recommended Posts

Witam Forumowiczów

Problem mam taki jak w temacie,w czasie jazdy szczególnie na początku ,z siedziska fotela słychać wyrazne i jak się można domyślać denerwujące skrzypienie.

Zmiana pozycji niewiele wnosi,

Na postoju w czasie badania fotela próbowałem palpacyjnie ustalić miejsce z kąd dochodzą dzwięki jednak bezskutecznie.

Odnoszę wrażenie że w lecie tego problemu nie było.

Ktoś z Ws może przerabiał już ten problem

Może macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić zanim doprowadzi mnie to do szału...

Niestety auto po gwarancji ,choć ostatecznie i tak zakończy się pewnie wizytą w serwisie.

Witam Forumowiczów

Problem mam taki jak w temacie,w czasie jazdy szczególnie na początku ,z siedziska fotela słychać wyrazne i jak się można domyślać denerwujące skrzypienie.

Zmiana pozycji niewiele wnosi,

Na postoju w czasie badania fotela próbowałem palpacyjnie ustalić miejsce z kąd dochodzą dzwięki jednak bezskutecznie.

Odnoszę wrażenie że w lecie tego problemu nie było.

Ktoś z Ws może przerabiał już ten problem

Może macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić zanim doprowadzi mnie to do szału...

Niestety auto po gwarancji ,choć ostatecznie i tak zakończy się pewnie wizytą w serwisie.

Ja przez wymieniłem jakieś gumki w zawieszeniu bo myślałem ,że tam skrzypi :). U mnie pomagało popsikanie WD40 od spodu .. na jakiś czas. Problem zgłosiłem podczas przeglądu, podobno temat znany, rozebrali dół, przesmarowali i pomogło na długo.