Jump to content

Błąd P0244 Przeładowanie - wydech seryjny

Bombur

Recommended Posts

Siemanko!

Od jakiegos czasu walcze z problemem wyskakującego błędu p0244 Turbocharger Wastegate Solenoid A Range/Performance (High Input) . Rzecz dzieje sie w WRX 2.0T z 03 roku.

Objawy:

Od czasu do czasu przy wciśnięciu gazu w podłogę w okolicach odcinki odczuwam szarpnięcie i wyskakuje mi CEL po czym wszystko wraca do normy. Zczytałem błąd p0244 i troche nie wiem co z tym dalej zrobić. Wydech mam seryjny i nic nie jest modowane w tym zakresie. Co sprawdzić? Możliwe, że przetarł się wężyk podciśnienia lub solenoid padł? Ratujcie ;)

Edited by Bombur

Przyczyn może być kilka,padający solenoid czy zacinający się westgate,przy nieszczelnościach na wężykach doładowanie raczej spada.

Przez net,to możemy tylko moralnie wspomagać,albo polecić jakiś warsztat.

No właśnie chodzi o wypunktowanie możliwych przyczyn, żebym wiedział przy czym pogrzebać. Solenoid przeczyścić brake cleanerem i założyć z powrotem czy da się to jeszcze jakoś sprawdzić?

Przewiercony końcowy tłumik w paru miejscach na ściance gdzie jest końcówka moze mieć na to wpływ? Są to, ze 3 otwory o średnicy góra centymetra

Zdecydowanie może.Zwiększyła się swoboda przepływu spalin. ;)

• 1 month later...

Może komuś się przyda. Problem z przeładowaniem rozwiązany. Poprzednik włożył restryktor o mniejszym otworze. Różnice są minimalne (0,9mm a 1,2mm) a różnica doładowania 0,96 a 1,2. Po założeniu 1,2mm doładowanie pięknie trzyma serie! 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...