Jump to content

Problem z ... ? No właśnie z czym ?


virek1

Recommended Posts

Witam, 

 

Jadę sobie spokojnie z pracy ( w sumie to lekko wkurzony jak to z pracy ) i spokojna jazda, 1,2,3,4,5 spokojnie do 2,5 tys obrotów, po rozgrzaniu silnika, na 5 spokojnie zaczynam przyśpieszać aż tu nagle w okolicach 2,8-3 tyś obrotów, obroty nagle skaczą do góry jak na biegu jałowym a auto przyśpiesza, w sumie to nie przyśpiesza. W kabinie czuć czymś spalonym(ale zapach inny od palonego sprzęgła ). Po otwarciu maski najintensywniejszy zapach wydzielał się trochę niżej od IC po jego lewej stronie ( stojąc przodem do samochodu )

Praca silnika równa, biegi wchodzą idealnie ( tzn. tak jak wchodziły). Płyny, oleje w normie.

Ostatnio coś jakby szarpało na niskich obrotach.

 

Ktoś coś podpowie ?

 

Sprzęgło się skończyło ?

 

Taka to historia, czuję duże wydatki i nie przespaną noc.

Mam nadzieje, że nic poważnego ...

 

Pacjent Impreza WRX 06 

Edited by virek1
Link to comment
Share on other sites

Ok czyli faktycznie Pegi zgodnie z przewidywaniami :) ( kończyły mi sie już sprzęgła w innych autach ale były trochę inne objawy :huh: )

 

Jeszcze jedno pytanko, do serii ( w najbliższy czasie przewidziana mapa) montować OEMoskie sprzęgło, czy np. Exedy ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...