volvo144 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 (edited) Witam! Kumpel planuje zakup OBK. Znalazł cos takiego: http://otomoto.pl/subaru-outback-piekny-zadbany-bezwypadkowy-C34510514.html Proszę o sugestie na co należy zwrócic uwagę przy zakupie woozu z USA. 1. Czy da się przeprogramować kompa z jesnostek amerykańskich na europejsie (prędkośvc, temperatura)? 2. Jak można sprawdzić zuzycie katalizatowa i sond lambda? 3. W jaki sposób można sprawdzić zużycie oleju? Z góry dziękuję za info. Edited September 22, 2014 by volvo144 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilmark Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Ładna wersja , jeśli faktycznie 1wł i bezwypadek , to sprawdzić w ASO i kupować. 1 - co do kompa to chyba nie bardzo ale mogę się mylić. 2 - nie bardzo się da , u mnie w tym silniku katalizator zaczął klękać przy 90 tys km , sonda zdechła chyba przy 130. 3 - kupić i przejechać 10 tys km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Na początek to bym sprawdził przebieg. MY06 i 90k km? Chyba, że 5 lat stał w garażu np. po zalaniu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 (edited) Pierwsze primo sprawdzić VIN w carfaxie i zobaczyć jak wyglądała jego historia przed wyjazdem ze stanów Na początek to bym sprawdził przebieg. MY06 i 90k km? Chyba, że 5 lat stał w garażu np. po zalaniu.... Da się, mój kolega ma Puga 207, kupił nówkę w salonie 6 czy 7 lat temu, teraz ma przebieg 13k km Edited September 22, 2014 by brt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilmark Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Z opisu wynika że bezwypadek , mienie przesiedleńcze.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Z opisu wynika że bezwypadek , mienie przesiedleńcze.... To, że bezwypadek wynika z opisów 90% sprzedawanych u nas samochodów Amerykańców łatwo sprawdzić po vinie, więc na dobry początek zacząłbym od tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryzli Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 A ja mam 100% bezwypadka bo sam w salonie kupowałem teraz ma coś koło 20k km i co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 i co? i tak trzymać Co nie zmienia faktu, że kupując używany samochód z za wielkiej wody warto sprawdzić go najpierw w Carfax, podstawowy jest chyba gratis? Potem już standard jak z każdym samochodem - ASO lub nie ASO i jeśli wszystko ok, to jeździć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 A ja mam 100% bezwypadka bo sam w salonie kupowałem teraz ma coś koło 20k km i co? ale Twój nie jest MY06 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts