Jump to content

OBK z USA - sugiestie..

volvo144

Recommended Posts

Witam!

Kumpel planuje zakup OBK. Znalazł cos takiego: http://otomoto.pl/subaru-outback-piekny-zadbany-bezwypadkowy-C34510514.html

Proszę o sugestie na co należy zwrócic uwagę przy zakupie woozu z USA.

1. Czy da się przeprogramować kompa z jesnostek amerykańskich na europejsie (prędkośvc, temperatura)?

2. Jak można sprawdzić zuzycie katalizatowa i sond lambda?

3. W jaki sposób można sprawdzić zużycie oleju?

Z góry dziękuję za info.

Edited by volvo144

Ładna wersja , jeśli faktycznie 1wł i bezwypadek , to sprawdzić w ASO i kupować.

1 - co do kompa to chyba nie bardzo ale mogę się mylić.

2 - nie bardzo się da , u mnie w tym silniku katalizator zaczął klękać przy 90 tys km , sonda zdechła chyba przy 130.

3 - kupić i przejechać 10 tys km.

Pierwsze primo sprawdzić VIN w carfaxie i zobaczyć jak wyglądała jego historia przed wyjazdem ze stanów ;)

Na początek to bym sprawdził przebieg. MY06 i 90k km? Chyba, że 5 lat stał w garażu np. po zalaniu....

Da się, mój kolega ma Puga 207, kupił nówkę w salonie 6 czy 7 lat temu, teraz ma przebieg 13k km :o:biglol:

Edited by brt

Z opisu wynika że bezwypadek , mienie przesiedleńcze....

To, że bezwypadek wynika z opisów 90% sprzedawanych u nas samochodów ;) Amerykańców łatwo sprawdzić po vinie, więc na dobry początek zacząłbym od tego :)

i co? :P

i tak trzymać  :ok:  :D

Co nie zmienia faktu, że kupując używany samochód z za wielkiej wody warto sprawdzić go najpierw w Carfax, podstawowy jest chyba gratis?

Potem już standard jak z każdym samochodem - ASO lub nie ASO i jeśli wszystko ok, to jeździć :)