Jump to content

forester nie odpala


maniusz

Recommended Posts

witam,wczoraj przyjechałem do domu forkiem 2.0 ej20,wszystko grało. dziś rano odpalam,pochodził 10 sekund i zgasł, wszystko sprawdzałem,iskra jest ale jakaś taka dziwna, spinałem kable i wyszedł mi błąd 53. czy ktoś może podpowiedzieć co można spróbować zrobić? czytałem sporo tematów i te wszystkie metody próbowałem. i nic..... wyskakiwał jeszcze błąd 23 ale odkręciłem ustrojstwo wyczyściłem zakręciłem skasowałem kompa przez odłączenie aku i błąd znikł... tylko 53 sie pojawia.??... proszę o pomoc.... aj jeszcze po przekręceniu kluczyka miga cały czas engine.

Edited by maniusz
Link to comment
Share on other sites

Skoro miga check to znaczy, że jest zablokowany immobilizer. Nic z tym nie zrobisz bez komputera diagnostycznego z ASO albo jakiegoś magika od wywalania immo.

Jedyne co możesz spróbować to odpalić drugim kluczem - czasami pomaga.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

witam....... pomogło drugim kluczykiem..... tamten co nie działał imo był dorabiany. stary był orginalny i tym odpalił.... oj jaka ulga, ale dzięki temu posprawdzałem wszystko co sie dało..... pozdrawkiam i dzięki..  temat do zamknięcia.

Edited by maniusz
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...