żuwik Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Witam mam pytanie dotyczące turbosprężarki. Turbo w moim forku fiksuje czasem zaskakuję a czasem nie,mam zamontowany zegar doładowania i jak daję w gaz to ciśnienie rośnie ale auto nie przyśpiesza jak nalerzy czy to może koniec turbiny (a jeśli tak to czy można włożyć turbo z wrx 218km.bez więkrzych problemów) Z góry dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/60648-tutaj-si%C4%99-witamy-dzia%C5%82-dla-nowych-forumowicz%C3%B3w/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 no to już wszystko wiesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Nie ma to jak nabić sobie nic nie wnoszącego posta A jak kolega już sie przywita, to nasuwają mi się: - nieszczelności w dolocie - przepływomierz Link to comment Share on other sites More sharing options...
żuwik Posted August 29, 2014 Author Share Posted August 29, 2014 Witam ale nie rozumiem z tym postem a jeśli chodzi o te nieszczlności i przepływomierz po jak to sprawdziś Ps.bardzo dziękuję za powitanie i chciał bym zaznaczyć że jest to pierwsze forum na kturym się zalogowałem Jeszcze raz bardzo dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Nieszczelności: - Przejrzeć wszystkie opaski zaciskowe w rurach dolotu - Posłuchać czy nigdzie nie "syczy" - Ponoć są specjalne preparaty, którymi spsikujesz miejsca łączeń w dolocie - jak jest nieszczelność, zasysa ten preparat = mieszanka się wzbogaca = obroty wzrastają. Zwykłymi sprejami na bazie rozpuszczalników bym nie próbował, może elementom gumowym zaszkodzić. Przepływka: - Najtaniej to spiknąć się z kimś z okolicy kto ma s-turbo/gt i podmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
żuwik Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Dziękuję dziś może znajde troszkę czasu i coś tam pokombinuję, a co do zmiany turbosprężarki na tą z wrx-a czy jest to możiwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted August 31, 2014 Share Posted August 31, 2014 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts