żuwik Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 Witam mam pytanie dotyczące turbosprężarki. Turbo w moim forku fiksuje czasem zaskakuję a czasem nie,mam zamontowany zegar doładowania i jak daję w gaz to ciśnienie rośnie ale auto nie przyśpiesza jak nalerzy czy to może koniec turbiny (a jeśli tak to czy można włożyć turbo z wrx 218km.bez więkrzych problemów) Z góry dziękuję i pozdrawiam
555marcin Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/60648-tutaj-si%C4%99-witamy-dzia%C5%82-dla-nowych-forumowicz%C3%B3w/
555marcin Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Nie ma to jak nabić sobie nic nie wnoszącego posta A jak kolega już sie przywita, to nasuwają mi się: - nieszczelności w dolocie - przepływomierz
żuwik Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Witam ale nie rozumiem z tym postem a jeśli chodzi o te nieszczlności i przepływomierz po jak to sprawdziś Ps.bardzo dziękuję za powitanie i chciał bym zaznaczyć że jest to pierwsze forum na kturym się zalogowałem Jeszcze raz bardzo dziękuję
555marcin Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Nieszczelności: - Przejrzeć wszystkie opaski zaciskowe w rurach dolotu - Posłuchać czy nigdzie nie "syczy" - Ponoć są specjalne preparaty, którymi spsikujesz miejsca łączeń w dolocie - jak jest nieszczelność, zasysa ten preparat = mieszanka się wzbogaca = obroty wzrastają. Zwykłymi sprejami na bazie rozpuszczalników bym nie próbował, może elementom gumowym zaszkodzić. Przepływka: - Najtaniej to spiknąć się z kimś z okolicy kto ma s-turbo/gt i podmienić.
żuwik Posted August 30, 2014 Author Posted August 30, 2014 Dziękuję dziś może znajde troszkę czasu i coś tam pokombinuję, a co do zmiany turbosprężarki na tą z wrx-a czy jest to możiwe
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.