pininfarin01 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Witam, problem dotyczy wolnossącej imprezy 2,0 z 2003r, podczas jazdy słychać z okolicy skrzyni biegów hałas ,ale tylko po dodaniu gazu, po zdjęciu nogi hałas ustaje ,więc pojawia się tylko pod obciążeniem. może być to przegub, choć to jest mało prawdopodobne ,bardziej obstawiam łożysko w dyfrze ,przerabiał kto temat wymiany łożysk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buras Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 jak okolice skrzyni biegów to raczj nie dyfer , sprawdź podpore wału najmniejszy wydatek jak nie to to auto na podnośnik i rura ,słuchamy co wtrawie piszczy ,co bardziej wyje skrznia ,dyfer , lożyska w kole , czy wydech tak ryczy , że lepiej wymienić wszystko to na pewno pomoże , krótko mówiąc ,tak na poważnie ,porządny mechanior i wszystko jasne , bo jasnowidzenia to ja na tym forum nie doznałem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Hałas w napędzie roznosi się po całym układzie. Nie sugeruj się okolicami hałasu. Nawet jak wyje łożysko dyfra to Ci się może wydawać że coś w skrzyni. Muszę Cie zmartwić że na podnośniku też trudno zdiagnozować bo może być problem tylko pod obciążeniem a na luzaku nic nie słychać Link to comment Share on other sites More sharing options...
pininfarin01 Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 nic nie szumi , tylko stuka w równych odstępach,przy załączonym reduktorze hałas pojawia się później,moja diagnoza to dyfer,zresztą skrzynia na dniach będzie zdemontowana i wysyłam do krakowa na diagnozę i ewentualną naprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts