Artur Wróbel Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 kurde... przejechalem tydzien temu nowa droga asfaltowa, wczesniej tluczniowa skropiona asfaltem na goracao. Dzis po umyciu auta zlokalizowalem na calych prawie progach i plastikowych listwach "mocne" i grube smugi smoly..... po umyciu szmponem "czuc" ze sa swieze bo jak docisna gabke to lekko sie rozmazuja ale wiadoomo jaka struktura jest smoly :/ znajomy radzi posmarowac maslem czy lepiej polerka u lakiernika czy wlasnymi sposobami przy uzyciu chemi do takich celow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
furmi Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Całkiem nieźle ze smoła radzi sobie SNB Prickbort Mac 124 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted July 30, 2014 Author Share Posted July 30, 2014 to tylko reklamowka, ale wyglada zachecajaco, z tym ze u mnie skupisko smoly jest co najmniej 4 x wieksze Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 To będziesz 4x dłużej znikał asfalt. Firm co robi taką chemię jest dużo, coś na pewno działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted July 30, 2014 Author Share Posted July 30, 2014 mam nadzieje.... jutro zalece do sklemo "moto" zastanawiam sie czy zejdzie tez smola po poprzednim wlascicielu Link to comment Share on other sites More sharing options...
repasator Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 U mnie na medal spisala sie najzwyklejsza na świecie benzyna ekstrakcyjna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpson Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Prickbort. Jak nie puści, to po nim delikatnie glinka. Wersja nie zboczeniowo-detailerska --> ekstrakcyjna. Chociaż ja bym się wahał nad stanem lakieru, ale skoro przetestowane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Zmywacz silikonowy - tanio i skutecznie. Niestety, po benzynie trzeba najczęściej polecieć pastą polerską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Nafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katkar Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 U mnie na medal spisala sie najzwyklejsza na świecie benzyna ekstrakcyjna. też używałam benzyny ekstrakcyjnej, szału nie ma zostały lekko brązowe plamki - odbarwienia - ale u mnie ten asfalt to jeszcze pamiątka po poprzednim właścicielu więc troche na aucie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 prestone bug&tar http://bit.ly/1ACfixd działa genialnie. Czyściłem tym nawet upaćkany w smarze plecak foto i zeszło bez śladu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted July 31, 2014 Author Share Posted July 31, 2014 wlasnie deszcz przerwal mi robote... kupilem super specyfik made in USA kremowa pianka w spayu elegancko robi robote!!! swiezy asfalt zniknal odrazu, natomiast stare "nalepy" grubosci nawet 1 mm bierze po 2 -3 razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolz Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 nafta, prickbort, decabit i wiele innych środków. Benzyna ekstrakcyjna słabo się nadaje. Na koniec jeszcze warto przejechać resztki glinką... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Na koniec jeszcze warto przejechać resztki glinką... a na koniec końców umyć i zawoskować dobrze czyszczone miejsca, bo wszelkie takie specyfiki bardzo wysuszają lakier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts