Machoń Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Witam, Uszkodziłem w forku 2.0 N/A MY07 klosz kierunku, tego w lusterku, pęknięta szybka, reszta sprawna. Pewnie cały kierunek do wymiany. Czy ktoś przeprowadzał taki zabieg u siebie i mógłby napisać jak to zrobić ??? Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać ? Pleasssse help ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Podłączam się do wątku. U mnie też uszkodzony kierunek, po myciu i większym deszczu mam w środku akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Ano ja wymieniałem, ale w forku 3. Znaczy ASO wymieniło (50zl) bo trzeba wyjąc szybkę lusterka, a tego balem się zrobić żeby nie pękło. Nowy kierunek kosztował 276 PLN. Jak dobrze pamiętam to trzeba przesunąć lusterko w dol lub w gore i pociągnąć do siebie, albo tylko pociągnąć. Jednak polecam ASO bo można więcej szkód narobić . Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 może trochę ułatwi, jeśli oto chodzi... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machoń Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 No właśnie, nie dokopałem się do żadnego schematu ani filmiku... z tego co piszecie to najważniejszą rzeczą jest zdjęcie osłony nad kierunkiem. Aby to zrobić należy tafle lustra ustawić na maxa do góry aby dołem zrobiła się szczelina i wtedy śrubokrętem podważyć jakąś plastikową blaszkę i wypchać tą osłonę. Potem to już dwie śruby do odkręcenia kierunku ? Tak ? Czy ja to dobrze rozumuję ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 (edited) Z tego co ja pamiętam to własnie żeby ta osłonę ściągnąć (żeby podważyć zatrzaski) to trzeba lusterko wyjąc, ale może da się przez szczelinę Edited July 15, 2014 by owad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machoń Posted July 18, 2014 Author Share Posted July 18, 2014 Witam ponownie, Nie dało mi i pojechałem do ASO wymienić na nowy. Stary nie przecieka ale mnie to denerwowało... wystawiłem w dziale "SPRZEDAM". Jeśli ktoś ma akwarium u siebie w kierunku to może mój mu się nada- całkowicie sprawny PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts