furmi Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Pooglądałem dziś trochę Imprezę (2.0 GX 2001 wagon) od dołu i niestety nie wszystko jest w porządku.Z przodu tylnego dyferencjału jest wyciek. Tak to wygląda: Z tego co udało mi się wyczytać na forach to z wyciekiem przy półosi nie byłoby większego problemu, ale tutaj jest więcej zabawy.Przejrzałem katalogi części, na pewno muszę się zaopatrzyć w nowy uszczelniacz.Pytanie tylko jaki? Na Opposedforces znalazłem numer 806735130, alternatywny 806735270. W sklepie jest jeszcze 806735280. Czy potrzebuję czegoś jeszcze? Jest coś co warto wymienić "przy okazji"?Jak wygląda wymiana? Na pewno rozłączenie wału, dalej odkręcenie mocowań dyfra i zrzucenie flanszy?
respect Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Jaki simmering -nie powiem , ale drogi nie jest w ASO. Kiedyś przy mnie wymieniali. Chyba poza wałem nic nie ruszasz. Da się go wyciągnąć i wcisnąc nowy bez problemu w GT, tu pewnie to samo
furmi Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 Simmering jakoś się pewnie uda dobrać. Dokopałem się do wycinków z serwisówki ( http://www.socalsubies.com/forums/showthread.php?t=16144 ) i do samej serwisówki, pozostaje zaopatrzyć się w części i olej .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.