furmi Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Pooglądałem dziś trochę Imprezę (2.0 GX 2001 wagon) od dołu i niestety nie wszystko jest w porządku.Z przodu tylnego dyferencjału jest wyciek. Tak to wygląda: Z tego co udało mi się wyczytać na forach to z wyciekiem przy półosi nie byłoby większego problemu, ale tutaj jest więcej zabawy.Przejrzałem katalogi części, na pewno muszę się zaopatrzyć w nowy uszczelniacz.Pytanie tylko jaki? Na Opposedforces znalazłem numer 806735130, alternatywny 806735270. W sklepie jest jeszcze 806735280. Czy potrzebuję czegoś jeszcze? Jest coś co warto wymienić "przy okazji"?Jak wygląda wymiana? Na pewno rozłączenie wału, dalej odkręcenie mocowań dyfra i zrzucenie flanszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Jaki simmering -nie powiem , ale drogi nie jest w ASO. Kiedyś przy mnie wymieniali. Chyba poza wałem nic nie ruszasz. Da się go wyciągnąć i wcisnąc nowy bez problemu w GT, tu pewnie to samo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
furmi Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Simmering jakoś się pewnie uda dobrać. Dokopałem się do wycinków z serwisówki ( http://www.socalsubies.com/forums/showthread.php?t=16144 ) i do samej serwisówki, pozostaje zaopatrzyć się w części i olej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts