MikeZorro Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Jak w temacie, przy spokojnym ruszaniu pojawiają się delikatne drgania odczuwalne przy ok. 2 tyś obr. i tylko w tym zakresie, przy bardziej dynamicznym mniej jest to odczuwalne, natomiast w pozycji P (4EAT) silnik pracuje poprawnie, nie drży przy tych 2 tyś. Nie przeszkadza to jakoś bardzo, ale może gdzieś tam trzeba zajrzeć... Macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeanonim Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Jak w temacie, przy spokojnym ruszaniu pojawiają się delikatne drgania odczuwalne przy ok. 2 tyś obr. i tylko w tym zakresie, przy bardziej dynamicznym mniej jest to odczuwalne, natomiast w pozycji P (4EAT) silnik pracuje poprawnie, nie drży przy tych 2 tyś. Nie przeszkadza to jakoś bardzo, ale może gdzieś tam trzeba zajrzeć... Macie jakieś pomysły? niestety mam podobnie, także zastanawiam się co to jest ;/ tylko silnik inny i skrzynia 5EAT Pomysł co to jest mam. Czekam, aż warsztat potwierdzi lub wykluczy diagnozę. Czy masz też delikatne drgania na kierownicy mimo wyważonych i prostych kół? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikeZorro Posted July 14, 2014 Author Share Posted July 14, 2014 teraz doważałem koła (nowe nokiany) i jest ok, żednych drgań. To co opisywalem czuć np. na lewrku zmiany biegów, na kierownicy chyba również, ale to jest dosyć delikatnie wyczuwalne no i trwa jedynie w okolicach wspomnianych 2 tyś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeanonim Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 teraz doważałem koła (nowe nokiany) i jest ok, żednych drgań. To co opisywalem czuć np. na lewrku zmiany biegów, na kierownicy chyba również, ale to jest dosyć delikatnie wyczuwalne no i trwa jedynie w okolicach wspomnianych 2 tyś... rozumiem. u mnie to jest wyczuwalne raczej na podłodze samochodu, na siedzisku itp.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilerzpruszkowa Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Poduszki pod silnikiem / skrzynią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts