Ja_Luca Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Witam, No i mnie chyba dopadło. Coś brzęczało przy zmianie biegów i na odpuszczeniu gazu na luzie (ale nie zawsze) i pojechałem do mechanika... Miała to być poluzowana osłona (chyba kolektora - ponoć standard w tym modelu) a skończyło się na diagnozie - panewki. Pytanie -czy może to być coś innego? (może się wydawać że to głupie pytanie ale chce mieć 100000000000% pewności) silnik 2.0 WRX 2000r Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Obawiam się, że przez internet nikt Ci nie powie co to jest. Może jedz do innego mechanika, obeznanego oczywiście z Subaru, jeżeli nie wierzysz pierwszemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszana Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Filmik z dźwiękiem wrzuć , moze być pomocny Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoadRunner Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Ja miałem identyczne objawy i okazało się, że tarcza sprzęgła. Ułamała się sprężynka tłumika i stukała przy jak obroty spadały przy zmianie biegów lub na luzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Coś brzęczało przy zmianie biegów i na odpuszczeniu gazu na luzie Jak przy odpuszczaniu gazu to raczej nie panewka. Stawiam na osłony albo tak jak @@RoadRunner na tarcze sprzęgła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Sprawdź dokładnie u innego doświadczonego mechanika od Subaru. U mnie tez kiedyś jeden mechanik myślał że stukają panewki, a okazało sie to bzdurą- lekko było słychać jeden z popychaczy.... Jak jesteś z Warszawy, to jest kilku speców do dyspozycji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts