Uzytkownik_ Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 buda 93-94 sedan przekładka silnika turbo z legasia (sedan) do zdrowego segana 2,0 tez legaś ma sens czy czysty debilizm i koszty kosmiczne ? Ma to sens czy raczej lodu na banie ? ps: szukałem tematu nie znalazłem jak już taki był proszę o skasowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Znaczy turbo do nieturbo? czysty debilizm i koszty kosmiczne Za dużo różnic miedzy tymi samochodami. Sprzedać jeden -> kupić drugi. Taniej i o niebo szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uzytkownik_ Posted June 24, 2014 Author Share Posted June 24, 2014 podziękował można zamykać ps; silnik trafiłem tanio (turbo) i bude w dobrym stanie z silnikiem 2.0 stąd ten kosmiczny pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
house_1 Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 (edited) Przekładka silnika z Legacy Turbo do zdrowej budy wolnego ssaka ma sens. Większość Legacy Turbo ma karoserię w opłakanym stanie i niemal nie ma szans na kupno auta z nadwoziem rokującym na kilka lat eksploatacji. W takiej sytuacji uważam, że warto do zgniłego ale sprawnego Legacy Turbo dokupić model wolnossący. Jedyna komplikujące życie różnica to konstrukcja pasa przedniego dolnego (belki pod chłodnicą), ale nie jest to problem nie do przeskoczenia. Mając zgniłe Turbo i zdrowego "atmosferyka", używamy wolnossącej budy do przełożenia wszystkiego, łącznie z wiązką elektryczną. I buda docelowa może być również FWD. Nie ma to specjalnego znaczenia. Niestety nie jest to specjalnie tania zabawa, więc jak ma być na miesiąc jazdy i auto potem idzie na sprzedaż to raczej się nie opłaca. Edited June 25, 2014 by house_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fary Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 buda docelowa może być również FWD potwierdzam, pasuje, należy tylko zwrócić uwagę na mocowanie tylnej belki, w FWD jest ona mniejsza i jest duże prawdopodobieństwo że nakrętka siedząca w podłużnicy bliżej wlewu paliwa może się oderwać podczas dokręcania z powodu rdzy - ja tak miałem.Generalnie jeżeli masz duuużo wolnego czasu i najlepiej garaż z podnośnikiem, to czemu nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 a ile taka przekladka kompletu gratów z Turbo do budy ssaka może / powinna kosztować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts