Jump to content

OBK MY14 pamięć fotela

gooffy

Recommended Posts

Wszystko super, auto już od jakiegoś czasu w rodzinie ale jedno mnie nurtuje. 

Fotel kierowcy elektrycznie sterowany a pamięci ustawienia brak  :(

Czy ktoś z was orientuje się czy w jakiejkolwiek wersji wyposażeniowej występowała pamięć położenia fotela?

Czy ewentualnie w Legacy występowała pamięć? Może jest jakaś możliwość dodatkowego doposażenia?

Edited by gooffy

U mnie w Outbacku z  2013 tez jest pamiec fotela. Z tego co wiem to jest tylko w najwyzszej wersji wyposazenia.

Poszukałem i faktycznie pamięć fotela występuje tylko w wersji z pełną skórą.

Teraz pytanie techniczne. Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę schematy elektryki do Outbacka?

• 3 months later...

po ostrym weekendzie auto nie pamięta nawet jak się nazywa

za mało Subarowy jeszcze jestem i nie qmam...

Ale z lusterkami to żenada jest - a miałem mieć taki dobry argument dla żonki dlaczego H6 będzie naszym nowym autem.. a tu klops...

Tylko nie piszcie mi tu że mam jej mówić o trakcji na śliskim jeździe po szynach itp... może Wasze żony to kupują a może tylko dla spokoju kiwają głowami  :)

po ostrym weekendzie auto nie pamięta nawet jak się nazywa

za mało Subarowy jeszcze jestem i nie qmam...

Ale z lusterkami to żenada jest - a miałem mieć taki dobry argument dla żonki dlaczego H6 będzie naszym nowym autem.. a tu klops...

Tylko nie piszcie mi tu że mam jej mówić o trakcji na śliskim jeździe po szynach itp... może Wasze żony to kupują a może tylko dla spokoju kiwają głowami :)

Daj żonie przejechać się H6 - jeżeli choć trochę lubi motoryzację, zmieni zdanie :)

Ale z lusterkami to żenada jest - a miałem mieć taki dobry argument dla żonki dlaczego H6 będzie naszym nowym autem.. a tu klops... Tylko nie piszcie mi tu że mam jej mówić o trakcji na śliskim jeździe po szynach itp... może Wasze żony to kupują a może tylko dla spokoju kiwają głowami 

W celu przekonania zony chciales uzyc argumentu "lusterek"? Bez jaj......

KOLOR czlowieku KOLOR! to jest najwazniejsze a tylko OBK jest w takim PIEKNYM kolorze.

Moja Zonka bardzo chciala forka I bo jej sie podoba ksztalt i kolor, kupilismy OBK i co? kiszka, nie to samo, kolor zly i tamten jest "fajniejszy" bo ... jest i koniec.

Szukanie racjonalnych argumentow to strata czasu przynajmniej w moim przypadku :)

może Wasze żony to kupują a może tylko dla spokoju kiwają głowami :)
Powiedz swojej ukochanej tak: Ty Kochanie wybieraj jakiś kolor,który Ci się podoba a ja wybiorę silnik,trzeba negocjować,przekonywać i urabiać,tylko tam można coś wygrać....Kropla wydrąży skałę ;)

Nie no tak nisko jeszcze nie upadłem żeby żona wybierała auta - ja tylko szukam w MOIM wyborze czegoś co ją zachwyci. Miał tym czymś być guziczek że sobie naciśnie i OBK się ustawi na jej wymiary. A tak to już to widzę te narzekania że siedzi nisko, że maska długa na kilometr, a guziczek przestawia tylko fotel a lusterka musi sobie ręcznie...

To jest dla mnie kolejny przykład że Japończycy mają bardzo udaną technikę - ale zajęcia o wnętrzach i ergonomii przespali chyba. Coś jak zielono podświetlane fabryczne radio w czerwono podświetlonej desce BRZ. Nawet nie mam słów jak to nazwać...

Nie no tak nisko jeszcze nie upadłem żeby żona wybierała auta - ja tylko szukam w MOIM wyborze czegoś co ją zachwyci.

Nie,nigdy w życiu! Po prostu Ona ma myśleć i czuć że wybiera i decyduje...a Ty i tak dostaniesz to co chcesz ;)