BelegUS Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Siemanko; Krótka piłka: - Czy pomiędzy skrzynią TY753XR1AA a TY754XR1AA jest jakaś faktyczna różnica? Znajomy wysypał skrzynię TY754XR1AA w Imprezie 2.0 NA 125KM Kombi (z reduktorem). Potrzebuje na gwałt skrzyni. Na miejscu jest do wzięcia TY754XR1AA z Forestera (z reduktorem). W teorii 5'ty znak odpowiada modelowi auta (Forek/Impreza). Czy to są identyczne skrzynie, czy wsadzając tą nie spasuje/zmieli dyfer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 (edited) Skrzynie z Xem to skrzynie reduktorowe, zapomnij że znajdziesz gdzieś przełożenie w internecie weźcie dyfer i skrzynie w komplecie, bo coś mi świta że ludzie przekładają przęłożenie główne bo skraca skrzynie? z tym ze nie wiem czy to tyczy wolnossaków :/ a jeżeli palnąłem herezje, to chyba że kombinują z któraś skrzynią z forka, bo jest nieco mocniejsza, jako mod do gt-ka Szymek, piszesz z plejad? edit: i zajechanie skrzyni skrzyni z reduktorem nie powinno być karane linczem? heh, pozdrowienia! Edited June 20, 2014 by Matiz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted June 20, 2014 Author Share Posted June 20, 2014 Opcję z dyfrem mu podałem, ale kręci nosem, bo dyfer i jego przełożenie to dodatkowy (spory) koszt... O tym modowaniu GT/NA skrzynią z Forka też słyszałem - nie chodzi o szperę? Nie piszę z Plejad... Sprawy moich klientów wezwały mnie na gwałt z Wisły do katowic Chociaż wczoraj byłem, na grillu i pod Stokiem, no ale z Wami się rozminąłem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Napiszcie do kogoś kto ma dostep do tabeli... a z reszta pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanas Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Tu masz co nieco info : http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/35444-identyfikacja-skrzyni/ http://home.gci.net/~cowdookey/818/TransmissionIDChart_Public.pdf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts