Jump to content

Centralny zamek ?

piwozniak

Recommended Posts

Hej

Takie dziwne pytanie...

Czy zamykając drzwi kluczykiem, nie powinny sie "zamykać" wszystkie a nie tylko kierowcy. I analogicznie otwierać ?

No chyba, po to zamek jest właśnie centralny  :) Ale kluczykiem to już nie otwierałem auta z 10 lat pewnie  :biglol:

Zdziwienie i to strasze, ale potwierdzam,  że centralnie da się otworzyć tylko pilotem a kluczem tylko od strony kierowcy. Na przeglądzie temat zgłosiłem, ale poinformowano mnie, że ten typ tak ma. Uwierzyłem dopiero po potwirdzieniu w innym ASO.

• Upvote 1

Nie ma problemu, skoro TTTM to luz, myslalem ze cos nie dziala jak nalezy.

A ze dodatkowo mam zainstalowany jakis alarm (nie wiem jaki ale mnie wkurza straszliwie) to podejrzewalem ze przy instalacji tego, ktos cos zmienil w tym jak dziala zamek.

Dzieki za potwierdzenie SOLO :)

Edited by piwozniak

• 3 months later...
  • 2 months later...

Wczoraj odkryłem pewien problem z moim centralnym, mianowicie nie otwiera i nie zamyka bagażnika, wszystkie inne drzwi rygluje i otwiera, zajrzałem tam , popryskałem jakimś smarowidłem ,ale nic nie dało. mam pytanie czy jest sens coś tam rozbierać czy poszukać zamka i się nie bawić, napięcie chyba dochodzi, na pewno zapala się i gaśnie lampka podświetlenia. Miał ktoś podobny problem ???

Edited by CYRULIK

Wczoraj odkryłem pewien problem z moim centralnym, mianowicie nie otwiera i nie zamyka bagażnika, wszystkie inne drzwi rygluje i otwiera, zajrzałem tam , popryskałem jakimś smarowidłem ,ale nic nie dało. mam pytanie czy jest sens coś tam rozbierać czy poszukać zamka i się nie bawić, napięcie chyba dochodzi, na pewno zapala się i gaśnie lampka podświetlenia. Miał ktoś podobny problem ???

Ja mam tak samo :-?

Może to tak ma być?