Jacho67 Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Witam! Mam problem z Subaru Imprezą WRX z 2003 roku. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś doradzić lub miał podobny problem, bo już wielu fachowców nad tym myślało i nikt nie naprawił. To jest przekładka( instalacja lutowana) i pewnie ktoś coś źle zrobił. Problem polega na niskim ładowaniu alternatora ok. 12 V, po zapaleniu jest 14 V przez 15 sekund, później spada do 12,3 V, na zimnym jest około 12,9 V. Jak włączy się wentylator chłodnicy lub włączy wycieraczki napięcie podnosi się do 14 V i wtedy silnik zaczyna bardzo przerywać , przy 12 V pracuje dobrze. Co jakiś czas zapala się check- niskie ładowanie, zbyt uboga mieszanka. Innych błędów nie ma. Alternator wymieniony dwa razy . Masa dobra. Co może być przyczyną??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 bo już wielu fachowców nad tym myślało i nikt nie naprawił. To jest przekładka( instalacja lutowana) i pewnie ktoś coś źle zrobił. Instalacja do przeglądu przez ogarniętego elektryka. Wiązki od angoli jednak się trochę różnią w stosunku do wiązek EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 wszystko masz ok tak ma ladowac mam tak samo u siebie spadek napiecia po nagrzaniu alternatora jest wypolany jaego kostrukcja,czyli regulator napiecia bodajze tam jest bosh tak maja,problem bedziesz mial raczej gdzies w instalacji wycieraczek rabia zwarcie, alternator jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 przerabiałem to PW jak coś, pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 hej, jak cos to pw lub 502822105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts