FilipBB Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 (edited) Subaru myśli nad wskrzeszeniem SVX Ciekawe wieści z Antypodów. Tamtejsze media sugerują, że Subaru może w najbliższym czasie wskrzesić zapomniany model SVX.Subaru produkowało model o nazwie SVX w latach 1991-1996. Nietypowe coupe zaprojektowane przez Giugiaro wzbudzało zainteresowanie nie tylko wyglądami, ale także osiągami.Jego nowe wcielenie również będzie wyposażone w silnik typu bokser, ale z tą różnicą, że będzie on wspomagany przez układ hybrydowy. Najprawdopodobniej będzie to jednostka o pojemności 3,3 litra. Napęd, jak to w Subaru, będzie przenoszony na wszystkie koła.Co do wyglądu nie wiadomo jeszcze zbyt wiele, ale prawdopodobnie auto będzie kontynuować tradycje poprzednika. Do jego budowy zostanie wykorzystana płyta podłogowa SGP. Przepraszam za kolejny wątek o SVX. Nie chciałem odgrzewać starych kotletów. Moderator możne połączyć wszystkie watki o SVX-ie.Jak widać trwa ofensywa Subaru. XV, BRZ, SVX, nowe modele Forestera, Legacy, WRX STi. Subaru ostatnio coś się bardzo uaktywniło i dobrze. Potwierdza się tez informacja, ze Subaru pracuje nad nowym H6, który ma też trafić do Outback-a. Edited June 11, 2014 by FilipBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegi Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 O, a ja przy porannej kawie wyszukałem też coś na ten temat i wrzuciłem tu http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/1475-jak-ktos-o-subaru-pisze-to-my-poczytac-lubimy/page-121#entry2049568 Jeśli to auto byłoby tak innowacyjne i nietuzinkowe jak pierwszy SVX, to pomijając aspekt finansowy, wizerunkowo byłoby to super posunięcie firmy i próba lokowania marki jednak trochę wyżej niż obecnie. Z info, do których dotarłem, wynika, że ma to być H6 3.3 (czyli jak w pierwszym SVX), z bezpośrednim wtryskiem, ale połączone z napędem hybrydowym, wspólnym dla SVX i Lexusa, łącznie dającym niebagatelne 380 KM. PS. Przepraszam za kolejny watek o SVX Oby ich więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Subaru pracuje nad nowym H6, który ma też trafić do Outback-a. I do nowej Tribeci . Z info, do których dotarłem, wynika, że ma to być H6 3.3 (czyli jak w pierwszym SVX), z bezpośrednim wtryskiem, ale połączone z napędem hybrydowym, wspólnym dla SVX i Lexusa, łącznie dającym niebagatelne 380 KM. Bardzo dobrze . Subaru ma już w ofercie tańszy substytut Caymana, teraz czas na tańszą 911-kę. Wyjdzie dobrze i dla jednych i dla drugich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts