Piciak Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Witajcie Subarowicze Mam pytanie (uzywalem szukajki) odnosnie dziwnego dzwieku dobiegajacego z tylnej czesci auta. Tak 'na ucho' to okolice tylniej kanapy. Gdy puszcze gaz (tylko na biegu, ale na kazdym) to slysze rzezenie/chrobotanie. Najbardziej slyszalne jest w okolicach 2 do 3 tysiecy. Inni tez mieli podobne objawy ale na luzie albo przy dodawaniu gazu. U mnie to jest przy hamowaniu silnikiem. Jade do mechanika na dniach ale moze Wy zdazycie mnie wczesniej uspokoic albo postraszyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maku Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 (edited) Witajcie Subarowicze Mam pytanie (uzywalem szukajki) odnosnie dziwnego dzwieku dobiegajacego z tylnej czesci auta. Tak 'na ucho' to okolice tylniej kanapy. Gdy puszcze gaz (tylko na biegu, ale na kazdym) to slysze rzezenie/chrobotanie. Najbardziej slyszalne jest w okolicach 2 do 3 tysiecy. Inni tez mieli podobne objawy ale na luzie albo przy dodawaniu gazu. U mnie to jest przy hamowaniu silnikiem. Jade do mechanika na dniach ale moze Wy zdazycie mnie wczesniej uspokoic albo postraszyc Miałem podobne objawy w WRXie. Poluzowała się osłona termiczna wydechu i trzeba było łapać migomatem. Edited June 9, 2014 by Maku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciak Posted June 9, 2014 Author Share Posted June 9, 2014 Dobra, jedno pocieszenie Ktos mial podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avic Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Jeśli słyszysz głównie przy schodzeniu z obrotów - to raczej będzie to. Tylko imo nie nazwałbym tego tak jak Ty, a raczej metalicznym rezonansem No i jako, że dopadło mnie to w polu, to tę osłonę zwyczajnie wyrwałem spod auta, zamiast spawać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciak Posted June 9, 2014 Author Share Posted June 9, 2014 Boze Panowie, kamien z serca sie powoli wykrusza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottoree Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 U mnie były 2 rzeczy, też rzęziło przy schodzeniu z obrotów, pierwsza to łożysko w dupsku skrzyni, a druga to sprzęgło (zamiennik Exedy stage 1). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasti Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 koło zapasowe sprawdz,lewarek,osłona przy dyfrze..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 U mnie przy odjęciu też łożysko wiskozy dawało znak o sobie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciak Posted June 9, 2014 Author Share Posted June 9, 2014 Jedyne czego chciałbym uniknąć to wymiany całej skrzyni, bo akurat chciałem kupić do mojej turbowanny zawieszenie i trochę się te dwie rzeczy gryzą ze sobą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Moze byc podpora wału, łożyska tylnego dyfra, albo ktoś w nocy wstawił Ci poliuretan w mocowanie dyfra i samolot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciak Posted June 10, 2014 Author Share Posted June 10, 2014 A czy ten halas moze dobiegac ze sprzegla? Zwazajac na fakt, ze moje juz jest na wyczerpaniu. Przepraszam za podwojny post, ale zajrzalem jeszcze pod auto. To rzezenie/chrobotanie jest tez na biegu jalowym, bardzo ciche ale jest. Pocieszam sie, bo ten odglos dobiega ze srodka z przodu, tak jakby z miejsca gdzie wydech schodzi na dol. Czy to moze byc w takim razie ta oslona? Czy cos tam jeszcze moze taki odglos wydawac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 (edited) A czy ten halas moze dobiegac ze sprzegla? Zwazajac na fakt, ze moje juz jest na wyczerpaniu. Przepraszam za podwojny post, ale zajrzalem jeszcze pod auto. To rzezenie/chrobotanie jest tez na biegu jalowym, bardzo ciche ale jest. Pocieszam sie, bo ten odglos dobiega ze srodka z przodu, tak jakby z miejsca gdzie wydech schodzi na dol. Czy to moze byc w takim razie ta oslona? Czy cos tam jeszcze moze taki odglos wydawac? a nie możesz podjechać do jakiegoś warsztatu z podnośnikiem i dokładnie wszystkiego obejrzeć oraz posłuchać? diagnozy przez internet są dość trudne a ich mnogość może Cię przyprawić o ból głowy Edited June 10, 2014 by Kubeusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciak Posted June 10, 2014 Author Share Posted June 10, 2014 No wiem, wiem. Jade do mechanika jutro no ale sami wiecie jak to jest, czlowiek sie stresuje, pisze na forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 ...ale sami wiecie jak to jest, czlowiek sie stresuje, pisze na forum... ...i jeszcze bardziej się stresuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciak Posted June 10, 2014 Author Share Posted June 10, 2014 Panowie, bylem u mechanik, okazalo sie, ze to jednak ta durna oslona. Uff Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts