nx7400 Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 (edited) Jak w temacie: skąd w komorze silnika wziąć +12 załączane stacyjką w pozycji ACC? Obnmierzyłem skrzynkę bezpieczników pod maską, ale +12 ACC nie znalazłem. Nie chciałbym się przebijać do przedziału pasażerskiego, do zapalniczki... OBK wersja EU (diesel). Edited June 9, 2014 by nx7400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 (edited) jesli chodzi o montaz jakiegos zegara to podpiinaj sie pod zegarek na desce i tam masz opiske i acc,po przekreceniu kluczyka o jeden skok powinien zegar swiecic, bez koniecznosci wlaczania zaplonu,pzdr Edited June 9, 2014 by kamilwro Link to comment Share on other sites More sharing options...
nx7400 Posted June 9, 2014 Author Share Posted June 9, 2014 (edited) Nie, chodzi o sterownik do świateł dziennych. Nie chcę przebijać się przez gródź. Naprawdę nikt nie wie? Może przyjamniej jakiś link do schematu? Mam tylko do wersje US. Edited June 9, 2014 by nx7400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/69562-plus-po-stacyjce-w-my07/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nx7400 Posted June 11, 2014 Author Share Posted June 11, 2014 Dzięki, czytałem ten wątek wcześniej. Podpinanie się do innych odbiorników to ostateczność. Wolę chyba przeciągnąć kabel do środka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł951 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 (edited) Podłącz wprost do akumulatora. Ja tak zrobiłem. Zapalają się same dopiero po uruchomieniu silnika (sterownik wychwytuje skok napiecia na akumulatorze). Sterujący do jednej lampy (L lub P) do postojówek (jak tylko włączysz postojówki to dzienne gasną). Podpięcie bezpośrednio pod aku powoduje, że świecą jeszcze około 60s po wyłączeniu silnika. Nie przeszkadza mi to a w nocy mam jeszcze chwilę jasno w garażu lub gdzie tam auto stoi. Edited June 12, 2014 by Paweł951 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nx7400 Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 (edited) Podłącz wprost do akumulatora. / świecą jeszcze około 60s po wyłączeniu silnika. Niestety, moje (Osram) przy takim podłączeniu świecą non-stop. Edited June 13, 2014 by nx7400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts