myszka Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 witam prawdopodobnie padło mi turbo w subaru (od niedawna było słychać jak łopatki ocierają w turbinie) a jestem daleko od domu około 110km i moje pytanie jest czy mogę spokojnie dojechać do domu? auto nie dymi chodzi normalnie tylko nie ma mocy Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 (od niedawna było słychać jak łopatki ocierają w turbinie) Nie ryzykowałbym jazdy jeśli to faktycznie łopatki turbiny hałasowały. Stan oleju w normie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszka Posted June 7, 2014 Author Share Posted June 7, 2014 olej w normie,auto nie dymi auto świeżo odebrane z serwisu więc wszystko sprawdzone tylko zaznaczyli że turbina w najbliższym czasie do wymiany tylko nie wiedziałem że tak szybko padnie i wybrałem się w trasę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfos2 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Tez nie ryzykowałbym jazdy z padniętym turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolnemiasto Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 (edited) zapytaj Carfita...ale on na w Sardynii Edited June 8, 2014 by wolnemiasto Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 jak turbo się rozleci i jego resztki polecą dalej to masz pozamiatane, więc odpowiedz sobie sam na pytanie czy warto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 110 km to AŻ tak daleko nie jest - dzwoń po swojego ziomka i na hol auto, fakt, łatwo nie będzie, ale wieczorem przy małym ruchu da radę. Ojciec na holu jechał raz 80 km, fakt - do tej pory to wspomina Jakby Tobie coś wleciało do silnika to masz remont.... jeśli w ogóle będzie co zbierać :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Chyba po lawetę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 @@myszka,napisz skąd jesteś i gdzie jest auto, część forumowiczów dysponuje lawetami/holownikami i będą na pewno chętni do pomocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszka Posted June 8, 2014 Author Share Posted June 8, 2014 dzięki panowie za rady ale jakoś powoli dojechałem i mam nadzieję że nic się nie stalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts