andre82 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Problem jak w temacie. Gwintu niby trochę jest ale przy demontażu głowicy na szpilce parę zwojów z bloku zostało . Gwint a raczej jego resztki nie utrzyma teraz to pewne. Pytanie czy da się to naprawić przy użyciu zestawów do naprawy gwintów? będzie to trzymało? I gdzie taki dostać bo standardowe owszem są ale M11 x 1.25 nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzixd Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Problem jak w temacie. Gwintu niby trochę jest ale przy demontażu głowicy na szpilce parę zwojów z bloku zostało . Gwint a raczej jego resztki nie utrzyma teraz to pewne. Pytanie czy da się to naprawić przy użyciu zestawów do naprawy gwintów? będzie to trzymało? I gdzie taki dostać bo standardowe owszem są ale M11 x 1.25 nie mogę znaleźć. Można to zrobić klejem do metalu dwuskładnikowym, Tylko potem szpilki nie odkręcisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
matros1 Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 http://www.bollhoff.pl/pl/pl/elementy-zlaczne/specjalne-elementy-zlaczne/tecnika-gwintowa/naprawa-gwintu-helicoil.php http://www.auto-krak.pl/auto-krak/naprawy-gwintow/ Popatrz sobie powyższe linki. Nie powinno być problemu z naprawą. Wydaje mi się tylko że lepiej to zlecić komuś kto się na tym zna niż samemu coś dumać z gwintownikami. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bryku Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Jest to fantastyczna okazja do zmiany szpilek z M11 na M14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted June 8, 2014 Author Share Posted June 8, 2014 Okazja powiadasz? A skąd takie wezmę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 W galaxie żony wywaliło świecę. Wyrwało gwint, który pewnie był zmęczony. Głowicę naprawiono przy użyciu właśnie takiego "reanimatora" do gwintów, bez demontażu, bez problemów. Oczywiście robił to człowiek, który ma o tym pojęcie. W "nowym" gnieździe świeca trzyma lepiej niż w oryginalnym. Takie gwinty podobno mają dużo większą wytrzymałość niż pierwotny. Także naprawiaj i się nie martw Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 Zestaw naprawczy gwintu zamówiony, trudno dostępny, drogi, jeszcze z dwa tygodnie czekania zanim przyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 tylko nie zapomnij odłamać prowadnice sprężyny i wyjąć ja z środka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted July 6, 2014 Author Share Posted July 6, 2014 Subi już jeździ Zestaw wart swojej ceny szybko i bezproblemowo naprawiony gwint.Poskładanie reszty to była już tylko formalność . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredniaq Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Podeslij jakiegoś linia, jaki zestaw nabyłeś Sent with Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted July 6, 2014 Author Share Posted July 6, 2014 http://www.uni-bis.com brałem z tej firmy zestaw do naprawy gwintu na zamówienie po przedpłacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts