Avic Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Pozwolę przekleić sobie temat z kreski, bo tam póki co nie uzyskałem odpowiedzi: Nie, ten temat to nie jest żart, wszak 1 kwietnia już dość dawno minął. Zastanawia mnie pewien fakt - mianowicie na postoju, przy całkowicie wyłączonym silniku i włączonym zapłonie ECU zgłasza... 25 rpm. Tak powinno być, czy może czujniki zapowiadają mniej lub bardziej rychły koniec? Żeby nie było wątpliwości - rpm sprawdzane zarówno ELM327BT + torqe (co wiarygodne nie jest), jak i FreeSSM przez KKL i kompem serwisowym. Żadnych błędów nie zgłasza. Byłby ktoś tak miły i podłączył swojego świniaka, coby zobaczyć ile wyłączony silnik obrotów mu zgłasza? Mając na myśli zapłon, myślę o wyłączonym silniku i kluczyku w stacyjce na ostatniej pozycji przed zakręceniem rozrusznikiem- gdy świeci się już zegary, światła, radio tip Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ONE_ Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 ELM raportuje 25rpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubBlackbird Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Evoscan z tego co pamietam to też pokazuje 25rpm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovalsky Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Mnie KTS i SnapOn to samo pokazują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpson Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 To żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj: ile powinno być obrotów, ale na odpalonym na biegu jałowym? U mnie jest 500, wydaję mi się, że za nisko, bo aż minimalnie telepie. Da radę to gdzieś "podkręcić" lub ma ktoś z Was jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Przeciętnie jest to w okolicach 750-800 rpm. Jeżeli wszystko jest ok da radę podkręcić po podłączeniu do kompa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Przeciętnie jest to w okolicach 750-800 rpm. Jeżeli wszystko jest ok da radę podkręcić po podłączeniu do kompa. O 50 mniej to też jeszcze norma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpson Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 W takim razie jeżeli po zmianie stacji benzynowej dalej będzie nisko, to majster i komp. Podziękował ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 W takim razie jeżeli po zmianie stacji benzynowej dalej będzie nisko, to majster i komp. Podziękował ! Obawiam się, że zmiana stacji benzynowej nie da zamierzonego efektu......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts