Jump to content

klimatyzacja przerywa GT 99'

r.miszczuk

Recommended Posts

Witam.

Mam taki problem,podczas stania w korku klimatyzacja przestaje mi chłodzić, po małym rozpędzeniu sie znów zaczyna działać. Problem czasami pojawia się nawet w czasie normalnej jazdy. Jakieś sugestie w czym moze byc problem??? Ktoś miał podobne problemy??? 

Jeśli słabo działa jak stoisz w korku lub jedziesz normalnie z niskimi obrotami natomiast gdy utrzymujesz obroty wysoko to chłodzi lepiej , może to wskazywać na małą ilość czynnika w układzie. Dobijałeś klimatyzację niedawno? 

Hmmm,no to może jakaś nieszczelność i uciekło. Jak dobijałeś to takim nowszym sprzętem , co pokazuje na ile szczelny jest układ klimatyzacji? Wyświetla ile ucieka z próżni,jeśli ucieka.

Może chłodnica jest zabrudzona , przed wymianą osuszacz było o.k

W Warszawie na ul.Cyprysowej masz dobry zakład od klimatyzacji

Edited by kowal

Też tak miałem, uszczelniłem przestrzeń między chłodnicą wody a skraplaczem (szczególnie na górze jest spora szczelina) tak żeby wentylator zasysał chłodne powietrze przez chłodnice a nie bokami do tego owinąłem przewód przy sprężarce klimy otuliną, tak żeby się nie grzał od silnika i pomogło.

Też tak miałem, uszczelniłem przestrzeń między chłodnicą wody a skraplaczem (szczególnie na górze jest spora szczelina) tak żeby wentylator zasysał chłodne powietrze przez chłodnice a nie bokami do tego owinąłem przewód przy sprężarce klimy otuliną, tak żeby się nie grzał od silnika i pomogło.

dzięki za rade, na pewno jutro sie tym zajmę.