r.miszczuk Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Witam. Mam taki problem,podczas stania w korku klimatyzacja przestaje mi chłodzić, po małym rozpędzeniu sie znów zaczyna działać. Problem czasami pojawia się nawet w czasie normalnej jazdy. Jakieś sugestie w czym moze byc problem??? Ktoś miał podobne problemy??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mert82 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Jeśli słabo działa jak stoisz w korku lub jedziesz normalnie z niskimi obrotami natomiast gdy utrzymujesz obroty wysoko to chłodzi lepiej , może to wskazywać na małą ilość czynnika w układzie. Dobijałeś klimatyzację niedawno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.miszczuk Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 nabijałem dwa dni temu, jak wymieniałem osuszacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mert82 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Hmmm,no to może jakaś nieszczelność i uciekło. Jak dobijałeś to takim nowszym sprzętem , co pokazuje na ile szczelny jest układ klimatyzacji? Wyświetla ile ucieka z próżni,jeśli ucieka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.miszczuk Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 układ jest szczelny sprawdzał w próżni. jedyna nieszczelność była w osuszaczu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Wentylator działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.miszczuk Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 (edited) Może chłodnica jest zabrudzona , przed wymianą osuszacz było o.k W Warszawie na ul.Cyprysowej masz dobry zakład od klimatyzacji Edited June 5, 2014 by kowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.miszczuk Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 tez byl podobny problem. Chłodnicy nie sprawdzałem czy jest brudna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Sprawdziłbym jednak ilość czynnika w układzie.Bywało już tak,że niby uzupełnione a jednak zbyt mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej8 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Też tak miałem, uszczelniłem przestrzeń między chłodnicą wody a skraplaczem (szczególnie na górze jest spora szczelina) tak żeby wentylator zasysał chłodne powietrze przez chłodnice a nie bokami do tego owinąłem przewód przy sprężarce klimy otuliną, tak żeby się nie grzał od silnika i pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.miszczuk Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 Też tak miałem, uszczelniłem przestrzeń między chłodnicą wody a skraplaczem (szczególnie na górze jest spora szczelina) tak żeby wentylator zasysał chłodne powietrze przez chłodnice a nie bokami do tego owinąłem przewód przy sprężarce klimy otuliną, tak żeby się nie grzał od silnika i pomogło. dzięki za rade, na pewno jutro sie tym zajmę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł.C Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Podobny temat jest tu: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/72106-klimatyzacja/ Rozwiązaniem było nabicie klimy odpowiednią ilością czynnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts