Jump to content

Wymiana stacyjki wrx

bugio

Recommended Posts

Witam prosze o pomoc. Ktos demontowal juz wkladke stacyjki w GD? Wymienialem juz w roznych autach gdzie zwykle polegalo to na wcisnieciu bolca i po wszystkim. Za pomoc w stylu lepiej jedz na warsztat w gory dziekuje w ostatecznosci przekrece cala kolumne.

czesc, Ja zmieniałem ale całą stacyjke, nie wiem czy da rade wyjąć samą wkładke bo tez sie zastanawiałem i w ostatecznosci zmieniłem cała stacje, nie mozna jej odkrecic i trzeba rozwiercac sruby,pzdr

pamietaj ze w kluczu i w petli jest immo i moze byc mały problem, trzeba pestki przerzucic do  przekładanego kluczyka bo nie odpalisz jesli masz serie ECU

Dzięki Kamil. Stacyjka już zmieniona i pojawił się nowy problem. Zmieniłem ECU, sterownik immo i auto ładnie pali. Po zmianie w/w zamek centralny działał jeszcze na starym pilocie więc odszukałem sterownik centralnego i jego również wymieniłem. Niestety nowy pilot (jeden przycisk) nie zagadał, więc zamieniłem moduły centralnego jak było i na stary pilocie (dwa przyciski) teraz też nie gada. Wie ktoś o co może chodzić? Po wypięciu z instalacji sterownika trzeba go stroić na nowo?