mistralx Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Witam wszystkich. Stoje wlasnie przed wyborem swojego pierwszego subaru,Jaki polecacie silnik.Auto dla 5-osobowej rodziny +pies.Z poczatku myslalem o silniku 2.0 sohc,ale jego moc nie powala.Zostaje jeszce 2.5 lub H6.Zaznaczam przepieg max 80tys mil(mieszakm w Uk).Interesuja mnie te modele: 1.silnik 2.0 http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201403312952909/sort/default/usedcars/page/2/quicksearch/true/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/model/legacy/price-from/3000/radius/1500/postcode/pr81eg/make/subaru?logcode=p 2.Silnik 2.5 http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201403112428081/sort/default/usedcars/postcode/pr81eg/model/legacy/quicksearch/true/price-from/3000/radius/1500/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/page/5/make/subaru?logcode=p 3. h6 http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201404253665381/sort/default/usedcars/postcode/pr81eg/model/legacy/quicksearch/true/price-from/3000/radius/1500/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/page/6/make/subaru?logcode=p Wiem ,ze silnik h6 bedzie najbardziej elastyczny i mocy mu nie brakuje,ale jak wyglada sprawa awaryjnosci,Czy modele 2.5 maja problemy z przegrzewaniem,czy dotyczylo to starszych modeli,i jak z regulacja zaworow przy h6(wiem ze przy 2.0 regulacja na srubki,wiec maly problem),tylko czy te 138 koni nie bedzie za malo,czytalem opinie i wiele osob twierdzi,ze jest strasznie mulowaty.. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Kup każdy, byle nie diesla Link to comment Share on other sites More sharing options...
giepa Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Diesel zarsz po h6, fajnie jezdzi i oszczedny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Auto dla 5-osobowej rodziny +pies. Legacy będzie za małe dla takiego zestawu. Poszukaj większego auta. Mam takiego OBKa i to auto jest w mojej ocenie na 4 osoby skonstruowane, a i tak jest ciasno Silnik, który to jakoś da radę sprawnie przemieszczać to tylko H6, jeśli to musi być takie legacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mistralx Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 Mialo byc 4-osobowej,-jaka gafa.(2 malych dzieci )Chodzi mi glownie ktory z tych silnikow przysporzy najmniej problemow?Kiedy nalezalo by sprawdzic zawory przy tej h6 i czy faktycznie trzeba wyciagnac go z budy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
house_1 Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Z poczatku myslalem o silniku 2.0 sohc,ale jego moc nie powala.Zostaje jeszce 2.5 lub H6 Jeśli chcesz fajne i najmniej problemowe auto, to tylko H6. Tylko przy gazowaniu trzeba uważać, żeby nie dorwał się do niego jakiś oszołom bez pojęcia. Bo wtedy będzie słabo. 2.0 jest niezawodny, ale słaby jak niemowlę, a 2,5 potrafi wciągać olej na potęgę. Drogą eliminacji pozostaje H6 na placu boju. Diesle możesz pominąć bo ryzyko wpadki jest największe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Mialo byc 4-osobowej,-jaka gafa.(2 malych dzieci ) A to inna sprawa Kiedy nalezalo by sprawdzic zawory przy tej h6 i czy faktycznie trzeba wyciagnac go z budy ? Tematów o tym jest trochę na The Forum i sugeruję poświęcić trochę czasu i użyć wyszukiwarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebol Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Kolego jak mieszkasz w uk to szukaj 2.0t 280hp w 5mt, lub 265 automacie dosyc niezawodny i najmocniejszy jest tego tam troszke z japonii Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Diesel zarsz po h6, fajnie jezdzi i oszczedny Może i tak, o ile nie trafisz na egzemplarz z serii '' kup sobie nowy short-block" to kaplica. I wszystko jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts