Jump to content

Subaru legacy IV,ktory silnik wybrac!!!

mistralx

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Stoje wlasnie przed wyborem swojego pierwszego subaru,Jaki polecacie silnik.Auto dla 5-osobowej rodziny +pies.Z poczatku myslalem o silniku 2.0 sohc,ale jego moc nie powala.Zostaje jeszce 2.5 lub H6.Zaznaczam przepieg max 80tys mil(mieszakm w Uk).Interesuja mnie te modele:

1.silnik 2.0

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201403312952909/sort/default/usedcars/page/2/quicksearch/true/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/model/legacy/price-from/3000/radius/1500/postcode/pr81eg/make/subaru?logcode=p

2.Silnik 2.5

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201403112428081/sort/default/usedcars/postcode/pr81eg/model/legacy/quicksearch/true/price-from/3000/radius/1500/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/page/5/make/subaru?logcode=p

3. h6

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201404253665381/sort/default/usedcars/postcode/pr81eg/model/legacy/quicksearch/true/price-from/3000/radius/1500/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/page/6/make/subaru?logcode=p

Wiem ,ze silnik h6 bedzie najbardziej elastyczny i mocy mu nie brakuje,ale jak wyglada sprawa awaryjnosci,Czy modele 2.5 maja problemy z przegrzewaniem,czy dotyczylo to starszych modeli,i jak z regulacja zaworow przy h6(wiem ze przy 2.0 regulacja na srubki,wiec maly problem),tylko czy te 138 koni nie bedzie za malo,czytalem opinie i wiele osob twierdzi,ze jest strasznie mulowaty..

pozdr

Auto dla 5-osobowej rodziny +pies.

Legacy będzie za małe dla takiego zestawu. Poszukaj większego auta.

Mam takiego OBKa i to auto jest w mojej ocenie na 4 osoby skonstruowane, a i tak jest ciasno ;)

Silnik, który to jakoś da radę sprawnie przemieszczać to tylko H6, jeśli to musi być takie legacy.

Mialo byc 4-osobowej,-jaka gafa.(2 malych dzieci  )Chodzi mi glownie ktory z tych silnikow przysporzy najmniej problemow?Kiedy nalezalo by sprawdzic zawory przy tej h6 i czy faktycznie trzeba wyciagnac go z budy ?

Z poczatku myslalem o silniku 2.0 sohc,ale jego moc nie powala.Zostaje jeszce 2.5 lub H6

Jeśli chcesz fajne i najmniej problemowe auto, to tylko H6. Tylko przy gazowaniu trzeba uważać, żeby nie dorwał się do niego jakiś oszołom bez pojęcia. Bo wtedy będzie słabo.

2.0 jest niezawodny, ale słaby jak niemowlę, a 2,5 potrafi wciągać olej na potęgę. Drogą eliminacji pozostaje H6 na placu boju.

Diesle możesz pominąć bo ryzyko wpadki jest największe.

Mialo byc 4-osobowej,-jaka gafa.(2 malych dzieci )

A to inna sprawa :)

Kiedy nalezalo by sprawdzic zawory przy tej h6 i czy faktycznie trzeba wyciagnac go z budy ?

Tematów o tym jest trochę na The Forum i sugeruję poświęcić trochę czasu i użyć wyszukiwarki.