Jump to content

Za...brali mi lusterka z Forka:-(

vexus

Recommended Posts

Wczoraj ok. południa w centrum Łodzi na parkingu centralnie pod kamerą monitoringu młodzi bardzo potrzebujący panowie zapożyczyli sobie moje lusterka z Forestera :angry: 

Zrobili to "profesjonalnie" wyłamując plastikowe osłony których część została przy szybie i przy okazji rysując drzwi. No żesz k%a, żeby chociaż ktoś miał z tego pożytek.

Ale...., nie chcę się żalić :wacko:

Niestety AC brak, więc muszę kupić lusterka bo dość niegustownie to wygląda i funkcjonalność auta jakoś spadła...

może ktoś ma do sprzedania lub wie gdzie można nabyć w rozsądnych kosztach lusterka?

Pacjent: Forek XT 2006, lusterka podgrzewane, elektrycznie składane w kolorze black - pilnie poszukiwane!!!

PS. na alledrogo takich brak :unsure:

@@vexus, edytowałam tytuł wątku, ponieważ był niezgodny z regulaminem The Forum. Paska tym razem nie będzie, rozumiem emocje i współczuję :/

Wulgaryzmy nawet wykropkowane są niedozwolone i proszę tej zasady przestrzegać.

Załóż wątek w dziale Kupię części, off topic to nie jest dział do poszukiwania części.

Poczekaj 2-3 dni a nowy "właściciel" sam się do Ciebie zgłosi :-/.

Współczujemy - to przykre i "denerwujące" (to zamiast kropek)

Oczywiście obserwuj wszelakie tablice ,czy allegro :)

Są dwie opcje: ktos potrzebował do swojego/czyjegoś forka ,lub na handel ,a więc może w ogłoszeniu się znajdą ;)

Jest jeszcze opcja zwykłego wandalizmu , bo kogoś w oczy kłuje "luksusowy suv" ;)

Przypomniala mi sie aukcja z Allegro, jak gosc sprzedawal lusterka pod kolor nadwozia, z adnotacja, ze to chwile moze potrwac, bo on musi isc na miasto, znalezc samochod i je dopiero ukrasc. :P

Zalozycielowi watku naturalnie wspolczuje sytuacji, a zlodziejowi publicznie, na rynku w poludnie, bym tymi lusterkami w ramach resocjalizacji, polamal wszystkie palce u rak.

jak próbowałem odkręcić u siebie to za cholerę mi jedna śruba nie chciała puścić, tak się skubana zapiekła że musiałem flexem nacinać

to od środka się odkręca-  muszą mieć jakiś patent żeby zdjąć lusterka bez otwierania auta

jak próbowałem odkręcić u siebie to za cholerę mi jedna śruba nie chciała puścić, tak się skubana zapiekła że musiałem flexem nacinać

to od środka się odkręca-  muszą mieć jakiś patent żeby zdjąć lusterka bez otwierania auta

wojo ,cyt :" Zrobili to "profesjonalnie" wyłamując plastikowe osłony których część została przy szybie". Z tego co rozumiem to było zwykłe wyrwanie ,a "profesjonalnie" to taka przenośnia ;)

Swego czasu głośna sprawa jak znikały światła przednie z Cayenne i sie okazywało,że mieli sposób,aby bez otwierania maski je wyciągać.

Współczuje, znam problem. Co prawda u mnie mniej dotkliwie bo komuś przeszkadzało prawe lustro i je złamał. Wisiało na kablu. Udało mi się to skleić i jeździ do dziś, ale delikatna szpara została i minimalnie podcieka wodą na myjni bezdotykowej. Nie mniej kupę nerwów mi to napsuło gdyż to był środek zimy, -15st C, a następnego dnia skoro świt jechałem na tor pojeździć po śniegu. Żadna taśma nie chciała trzymać na tym mrozie... to było ze 3 lata temu. Od tamtej pory obserwuję rynek wtórny lusterek i powiem szczerze, że średnio. Albo nie ma w ogóle, albo są z anglika, albo życzą sobie jakieś absurdalne kwoty.

Swego czasu głośna sprawa jak znikały światła przednie z Cayenne i sie okazywało,że mieli sposób,aby bez otwierania maski je wyciągać.
 normalnie jak w maluchu. :P

jakieś 17 lat temu rąbneli mi tylne lampy z nowiutkiego 126p, ale wtedy skończyło się happy end'em

O dziwo niebiescy złapali gościa z workiem "fantów" z nocki i odzyskałem lampy :yahoo:

Gość dostał zawias 2 lata.... i pewnie po sprawie powrócił do swojego fachu :angry: