vexus Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 Wczoraj ok. południa w centrum Łodzi na parkingu centralnie pod kamerą monitoringu młodzi bardzo potrzebujący panowie zapożyczyli sobie moje lusterka z Forestera Zrobili to "profesjonalnie" wyłamując plastikowe osłony których część została przy szybie i przy okazji rysując drzwi. No żesz k%a, żeby chociaż ktoś miał z tego pożytek. Ale...., nie chcę się żalić Niestety AC brak, więc muszę kupić lusterka bo dość niegustownie to wygląda i funkcjonalność auta jakoś spadła... może ktoś ma do sprzedania lub wie gdzie można nabyć w rozsądnych kosztach lusterka? Pacjent: Forek XT 2006, lusterka podgrzewane, elektrycznie składane w kolorze black - pilnie poszukiwane!!! PS. na alledrogo takich brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 @@vexus, edytowałam tytuł wątku, ponieważ był niezgodny z regulaminem The Forum. Paska tym razem nie będzie, rozumiem emocje i współczuję :/ Wulgaryzmy nawet wykropkowane są niedozwolone i proszę tej zasady przestrzegać. Załóż wątek w dziale Kupię części, off topic to nie jest dział do poszukiwania części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablok Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 Poczekaj 2-3 dni a nowy "właściciel" sam się do Ciebie zgłosi :-/. Współczujemy - to przykre i "denerwujące" (to zamiast kropek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemi112 Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 Oczywiście obserwuj wszelakie tablice ,czy allegro Są dwie opcje: ktos potrzebował do swojego/czyjegoś forka ,lub na handel ,a więc może w ogłoszeniu się znajdą Jest jeszcze opcja zwykłego wandalizmu , bo kogoś w oczy kłuje "luksusowy suv" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wykas Senior Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 Uuuu a z ktorego parkingu?? Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu snake'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
vexus Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 (edited) Aga oczywiście miałem na myśli "zajumali". To chyba nie aż tak niecenzuralne słowo? Edited May 27, 2014 by vexus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 @@vexus, trzeba było tak napisać od razu, gdybyś nie wstawiał kropek nie miałabym skojarzeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
H4lik Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Przypomniala mi sie aukcja z Allegro, jak gosc sprzedawal lusterka pod kolor nadwozia, z adnotacja, ze to chwile moze potrwac, bo on musi isc na miasto, znalezc samochod i je dopiero ukrasc. Zalozycielowi watku naturalnie wspolczuje sytuacji, a zlodziejowi publicznie, na rynku w poludnie, bym tymi lusterkami w ramach resocjalizacji, polamal wszystkie palce u rak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojo02 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 jak próbowałem odkręcić u siebie to za cholerę mi jedna śruba nie chciała puścić, tak się skubana zapiekła że musiałem flexem nacinać to od środka się odkręca- muszą mieć jakiś patent żeby zdjąć lusterka bez otwierania auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemi112 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 jak próbowałem odkręcić u siebie to za cholerę mi jedna śruba nie chciała puścić, tak się skubana zapiekła że musiałem flexem nacinać to od środka się odkręca- muszą mieć jakiś patent żeby zdjąć lusterka bez otwierania auta wojo ,cyt :" Zrobili to "profesjonalnie" wyłamując plastikowe osłony których część została przy szybie". Z tego co rozumiem to było zwykłe wyrwanie ,a "profesjonalnie" to taka przenośnia Swego czasu głośna sprawa jak znikały światła przednie z Cayenne i sie okazywało,że mieli sposób,aby bez otwierania maski je wyciągać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Współczuje, znam problem. Co prawda u mnie mniej dotkliwie bo komuś przeszkadzało prawe lustro i je złamał. Wisiało na kablu. Udało mi się to skleić i jeździ do dziś, ale delikatna szpara została i minimalnie podcieka wodą na myjni bezdotykowej. Nie mniej kupę nerwów mi to napsuło gdyż to był środek zimy, -15st C, a następnego dnia skoro świt jechałem na tor pojeździć po śniegu. Żadna taśma nie chciała trzymać na tym mrozie... to było ze 3 lata temu. Od tamtej pory obserwuję rynek wtórny lusterek i powiem szczerze, że średnio. Albo nie ma w ogóle, albo są z anglika, albo życzą sobie jakieś absurdalne kwoty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof0430 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Swego czasu głośna sprawa jak znikały światła przednie z Cayenne i sie okazywało,że mieli sposób,aby bez otwierania maski je wyciągać. normalnie jak w maluchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojo02 Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 cha cha, w maluchu same wypadały na dziurach, a chlapacze się urywały przy cofaniu na krawężnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
vexus Posted May 29, 2014 Author Share Posted May 29, 2014 Swego czasu głośna sprawa jak znikały światła przednie z Cayenne i sie okazywało,że mieli sposób,aby bez otwierania maski je wyciągać. normalnie jak w maluchu. jakieś 17 lat temu rąbneli mi tylne lampy z nowiutkiego 126p, ale wtedy skończyło się happy end'em O dziwo niebiescy złapali gościa z workiem "fantów" z nocki i odzyskałem lampy Gość dostał zawias 2 lata.... i pewnie po sprawie powrócił do swojego fachu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rombu Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Na ebayu od pyty tych lusterek jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts