_ONE_ Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Moja sprężarka klimatyzacji hałasuje z każdym dniem głośniej, dźwięk przypomina klepiące zawory, zakładam, że to łożysko. Ktoś je wymieniał, dużo zabawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Halas tylko jak włączona klima czy na wyłączonej też hałasuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ONE_ Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 Hałasuje cały czas, bez względu na to, czy jest załączona, najgłośniej po ściągnięciu nogi z gazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 (edited) No ale jak nie jest załączona to wydaje mi się, że nie pracuje. Jak tak to nie ma co hałasować.... zastanowiłbym się, czy to aby na pewno jest sprężarka od klimy.... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edited May 27, 2014 by luki266 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafforester Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 U mnie w Forek SH 2.0D, piszczy jakiś pasek wielorowkowy. Jak odpalam rano autko, szczególnie jak jest wilgotno to piszczy strasznie, ale w momencie włączania klimy pisk ustaje, po rozgrzaniu silnika ok. Ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 Najprościej można by powiedzieć, że pasek jest do wymiany. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ONE_ Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 No ale jak nie jest załączona to wydaje mi się, że nie pracuje. Jak tak to nie ma co hałasować.... zastanowiłbym się, czy to aby na pewno jest sprężarka od klimy.... [...] Jak sprężarka nie pracuje, to jej koło pasowe u Ciebie się nie obraca? Stawiałem na rolkę obok, ale to nie ona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 U mnie w Forek SH 2.0D, piszczy jakiś pasek wielorowkowy. Jak odpalam rano autko, szczególnie jak jest wilgotno to piszczy strasznie, ale w momencie włączania klimy pisk ustaje, po rozgrzaniu silnika ok. Ktoś coś? możesz spróbować go bardziej naciągnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 Jak sprężarka nie pracuje, to jej koło pasowe u Ciebie się nie obraca? Sprzęgiełko kompresora wtedy hałasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ONE_ Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 Tak czy siak, trzeba wybebeszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szklany Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 U mnie też coś popiskuje. Pojechałem na przegląd klimatyzacji i okazało się, że kompresor wcale nie pracował(nie było czynnika). Po przeglądzie i nabiciu dopiero wystartował potwornie przy tym piszcząc. Kolejnego dnia przejechałem dłuższą trasę(ok 11 godz. jazdy) i troszkę to piszczenie ustało. W chwili obecnej jest nieźle, ale czasem coś się odezwie(piszczenie) przy załączaniu klimy. Auto kupiłem w styczniu(Legacy IV 2.0 165km) i zaraz po zakupie m. in. Wymieniłem wszystkie paski z rolkami. Miał ktoś z czymś takim doczynienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts